Schaaknieuws

Noord-Brabant

12 oktober

2017

Eerste Eindhoven Cup toernooi van seizoen 2017-2018 bij ESV

De kop is eraf!

Terwijl zondag 8 oktober half Eindhoven buiten in de kou en regen de sportievelingen stond aan te moedigen die probeerden hun persoonlijk record op de halve of hele marathon aan te scherpen, zochten de jonge schakers uit Eindhoven en omgeving de warme speelzaal op om de eerste ronde van de Eindhoven Cup af te werken. Het was de eerste keer dat de Eindhovense Schaakvereniging  de Eindhoven Cup in haar nieuwe locatie aan de Boccherinilaan organiseerde. Door de vele wegafzettingen in de stad was het voor veel deelnemers een hele klus om deze nieuwe locatie tijdig te vinden. Gelukkig gaat de inschrijving van de Eindhoven Cup dit jaar via een website, waardoor het veel gemakkelijker voor Hub en Helma is om alle spelers in te delen.  Kort nadat de laatste deelnemer was binnengedruppeld kon het toernooi dan ook beginnen en liep verder alles op rolletjes. De nieuwe zaal was erg geschikt voor het toernooi. In de ene kant van de zaal konden de acht groepen aan acht rijen tafels hun partijen afwerken en in de andere kant van de zaal hadden de ouders voldoende plaats om rustig te kunnen kijken hoe hun kinderen zich amuseerden.

Dit jaar worden er bij partijen die te lang duren geen klok meer bij gezet, maar wordt er gearbitreerd. Veel kinderen vonden dit een hele verbetering omdat ze toch altijd een beetje zenuwachtig worden van de klok. De arbitrage leverde geen probleem op. Alle spelers waren het eens met het oordeel van de arbiter.

Met 54 deelnemers kan het toernooi als geslaagd worden beschouwd. Klein minpuntje was dat het te koud en nat was om buitenactiviteiten te houden. Het geplande marathonschaak viel hierdoor in het water.  Pluspuntje was dat hierdoor het toernooi vlot werd afgewerkt waardoor de prijsuitreiking lekker vroeg was.  Nadat alle eerste drie uit de groepen (zie beneden voor de namen en foto’s) hun trofee in ontvangst genomen hadden, iedere deelnemer één van de mooie prijsjes had uitgezocht en de traditionele foto van de trofeewinnaars  was gemaakt, stond iedereen weer mooi op tijd buiten om nog net de finish van de halve marathon te kunnen zien.

De prijswinnaars

Groep A:
1. Le Phong Nguyen en Yanniek Nitescu (5,0 punten), 3. Guus Keijzers (4,5)

Groep B:
1. Artem Danilin (5,0), 2. Nirupa Ganeshram en Jens Houben (4,0)

Groep C:
1. Iris van der Eng en Sebastiaan Blom (4,5), 3. Sascha Kurt (4,0)

Groep D:
1. Bram Bijsterveld (6,0), 2. Jens van Rooij en Hayley Lee (5,0)

Groep E:
1. Kevin Gang (5,0), 2. Eline Dekkers (4,0), 3. Dion Niessen en Ines Keijzers en Mily Hongye Song (2,0)

Groep F:
1. Rozemarijn Verroen (5,0), 2. Rowan Hamhuis (4,5), 3. Jesse Bolt en Mika de Wert (2,5)

Groep G:
1. Nakul Iyer en Freek Thijssen (5,0), 3. Robert van Nisselrooij (4,5)

Groep H:
1. Emily Shan (4,5), 2. Azra Yildirim (4,0), 3. Julian Lam (2,5)

Het volgende toernooi

De webpagina van de Eindhoven Cup is te vinden op de nbsb site onder het kopje “jeugd”. Je vindt daar alles over de opzet van de toernooien, de stand, het speelschema, de ECR en hoe in te schrijven. LET OP:
Het kan enkele dagen duren voordat de webpagina is bijgewerkt met de uitslagen en standen van het laatst gespeelde toernooi.

Het 2e Eindhoven Cup toernooi is op zondagochtend 12 november bij schaakvereniging Son en Breugel. Inschrijving voor dit toernooi kan uitsluitend via het deelnameformulier op de webpagina van de Eindhoven Cup. Inschrijven kan vanaf nu!

Foto’s

Enkele foto’s, gemaakt door Hub van de Laar.

2306 keer bekeken