Schoolschaken

Op deze pagina vindt U informatie over het jaarlijkse schaakkampioenschap voor teams van basisscholen in het district Eindhoven. Kinderen uit alle groepen (1 t/m 8) die de loop van alle stukken kennen kunnen deelnemen.

Dit schooljaar vindt het kampioenschap plaats op woensdagmiddag 27 februari 2019 in Spilcentrum Reigerlaan,  Reigerlaan 3, 5613 CD Eindhoven.

Aanvang wedstrijden: 13.30 uur
Aanmelden: tussen 13.00 en 13.15 uur
De prijsuitreiking staat om ongeveer 17.30 uur gepland.

Deelname is gratis.
U kunt een of meerdere teams inschrijven.
Elk team bestaat uit 4 spelers (evt. aangevuld met één reservespeler). Ieder team heeft ook een teambegeleider nodig (dit kan een ouder zijn zonder schaakkennis).

De wedstrijden gelden als voorronde voor de finale van de Brabantse schaakkampioenschappen voor basisscholen, welke op 24 maart 2019 worden gehouden.
De teams die in ons district als nrs. 1, 2 , 3  en 4 eindigen, zijn gerechtigd om mee te doen aan die finale.

Er zijn dit jaar aparte prijzen voor teams die bestaan uit jonge kinderen (t/m groep 5). Verder is er een aparte prijs voor het beste team van een debuterende school, d.w.z. een school die vorig jaar niet deelgenomen heeft.

Er is een aparte pagina met praktische achtergrondinformatie over de toernooiregels.

Inschrijven, bij voorkeur via e-mail kan tot uiterlijk 25 februari 2019 bij de districtscoördinator voor het schoolschaken: 040schaakt@gmail.com
Graag daarbij aangeven:

  • Naam en plaats van de school.
  • Namen van de spelers

Voor eventuele verdere informatie kunt u terecht bij de districtscoördinator voor het schoolschaken: Sandra Bruin,  e-mail: 040schaakt@gmail.com