Schaaknieuws

Noord-Brabant

13 april

2017

Dirk van Dooren Brabants kampioen

Na een spannende strijd is tijdens het 8e WLC Weekendtoernooi Dirk van Dooren Brabants kampioen geworden. Met 4,5 uit 6 bleef hij Stefan Kuipers en Guus Bollen een halfje voor. Dirk mocht uit handen van NBSB voorzitter Leon van Gelder de beker en bijbehorende geldprijs in ontvangst nemen.

Op vrijdagavond was het toernooi geopend door KNSB voorzitster Marleen van Amerongen die de eerste zet verrichtte.

Met een GM, een  IM en een handvol FM’s was er een sterke top tussen de 73 deelnemers.

Bij het ingaan van de laatste ronde was duidelijk dat de toernooiwinst in ieder geval in Belgie terecht zou komen. In een zinderende finale tussen Arno Bomans en Alexandre Dgebuadze trok laatstgenoemde uiteindelijk toch aan het langste eind. Met 5 uit 6 ging de GM met de hoofdprijs naar huis. Dirk van Dooren, Arno Bomans en Hanne Goossens volgden op een halve punt.

In de A-groep waren er verder ratingprijzen voor Jonas Hilwerda (4 uit 6) en Ton Brouwers,  Ralf Weijers, Michel Auwens en Maarten van Haaften (allen 3 uit 6).

De B-groep kende ook een uiterst spannend verloop.

Bij het ingaan van de laatste ronde waren er nog 4 kanshebbers om deze groep te winnen.

Toen de kruitdampen waren opgetrokken bleken Joep Peeters en Marc Smits met 4 uit 6 de B-groep te hebben gewonnen, op een halfje gevolgd door Adriaan van Haaften, Rene van den Bosch en Martie van der Sanden.

De ratingprijzen in de B-groep waren voor Maarten de Wit, Gregor den Dekker, Dimitri ten Have en Daan Hubers, alle met  3,5 uit 6.

Het toernooi werd weer in een prima ambiance gespeeld in zalencentrum de Hoeksteen; gedurende het hele toernooi waren de bovenste 6 borden uit de A-groep en het topbord uit de B-groep life te volgen via diverse sites. (naast de toernooisite ook op Chess24 en Follow Chess).

Het geheel stond weer onder deskundige leiding van scheidsrechter Mark Huizer.

Voor uitslagen en standen zie de toernooisite (http://www.wonkaweb.nl/wlc/uitslagen/ ) enkele foto’s via http://www.svwlc.nl/

1099 keer bekeken