Schaaknieuws

Noord-Brabant

18 januari

2024

Drukke en geslaagde 2e ronde Midden-Brabant Cup

Niet minder dan 50 jeugdschakers deden mee aan deze ronde van de MBC: een record! Vooral de lokale clubs (Vughtse Toren en HMC Den Bosch) zorgden voor veel deelnemers, maar alle betrokken clubs waren vertegenwoordigd, de meeste ook met hun jeugdleider! De zaal in Jongerencentrum Elzenburg te Vught was groot genoeg om alle kids te laten spelen. Vughtse Toren had gelukkige ook ruim voldoende materiaal in huis. Na een wat moeizame herindeling (er waren een paar laatkomers en een aantal deelnemers had zich niet vooraf aangemeld, dat moet echt voor elke ronde, of als je zeker weet altijd mee te doen, kan dit ook meteen voor de hele serie), konden we beginnen. Er waren gelukkig genoeg tafelleiders, waaronder schakende ouders en jeugdleiders, allen bedankt!

De 9 kinderen van stap 0 werden over 2 groepen verdeeld. De naar inschatting sterksten vormden een groep van 5. Weer was Belan Beurskens (De Drie Torens) de beste: hij won al zijn partijen, en opnieuw bleef hij de broers Aras en Taylan Eruflas (ze scoorden beiden 2 uit 4) voor. De andere groep was een viertal, ze speelden een volledige competitie, dus 2x (met wit en zwart) tegen elkaar. Pim van den Oord (SV Oisterwijk) won al zijn 6 partijen! Floris Klop (Vughtse Toren) verloor alleen van Pim en werd hiermee een goede tweede. In de tussenstand gaat Belan ruim aan de leiding.

Het was even puzzelen maar toen waren de uiteindelijk 28 (!) kinderen met stap 1 over 5 groepen verdeeld: eentje van 4, en vier van 6 spelers. Het viertal speelde een volledige competitie, na spannende strijd gewonnen door Max IJpelaar (De Drie Torens) met 4 uit 6, een punt voor Damiën van der Corput en Guus Huijbregts (beiden van Vughtse Toren). In de B-groep deelden Alexander Fassaert (HMC) en Muyan Lin (De Drie Torens) de eerste plaats, gevolgd door Xavier Schmaltz (Vughtse Toren). Een groep lager won Devin Mok (HMC) alles, en met steeds een punt minder volgden Mattias Anderson Ortega (SV Oisterwijk) en Teun Smulders (SV Waalwijk). In de D-groep waren Sevein van der Aalst, Erik van Dijk (beiden van HMC), Aron Brötzner (De Stukkenjagers) en Harm de Brouwer (SV Oisterwijk) erg aan elkaar gewaagd: ze haalden allen 3 uit 5. In de laatste groep moest Julian Fassaert (HMC) slechts een halfje toestaan aan clubgenoot Finn Staring, die net als Etienne Rijken (Vughtse Toren) 3 uit 5 scoorde. In de tussenstand ging Muyan voorbij Damiën, die op zijn beurt Max en Tim wel voorbleef.

En dan waren er nog 13 jeugdschakers met stap 2 of hoger. De naar verwachting sterksten speelden in een groep van 6. Jasper Vos (Vughtse Toren) haalde hier de perfecte score, met steeds een punt minder volgden Messi Bruens (De Stukkenjagers) en Bram Westerveen (SV Waalwijk). Messi passeerde in de tussenstand wel Merlijn Langenhuijsen (EGS), die een wat mindere dag had. Jasper Vos steeg hierin naar de 3e plaats, die hij moet delen met Christian Zouridis (De Stukkenjagers). Christian won in de andere groep al zijn 6 partijen, dus ook van Jasper Mank (De Drie Torens) en Mats Habraken (Vughtse Toren), die resp. 5 en 4 punten vergaarden.

Zie ook de volledige uitslag en bijgewerkte tussenstand. De volgende ronde van de MBC is op 25 februari 2024 in de Goede Herder Zaal te Tilburg, een andere locatie dan eerder vermeld. Graag tot ziens daar!

414 keer bekeken