Schaaknieuws

Noord-Brabant

19 juni

2023

Geslaagd Eindhoven Cup toernooi en mooi afscheid van Hub van de Laar

MISTER EINDHOVEN CUP

Zondagmorgen 18 juni 2023, Eindhoven Lievendaal, buiten snikheet, binnen iets koeler, 10.10 uur, start van het laatste Eindhoven Cup toernooi onder leiding van Hub van de Laar, voor deze gelegenheid omgedoopt tot “Hub, Mister Eindhoven Cup” zoals te lezen valt op het zojuist overhandigde T-shirt. Hub haast zich om luid en duidelijk te melden dat hij wel stopt met het organiseren van de Eindhoven Cup, maar dat de toernooien blijven doorgaan. Dolf Meijer en Sandra Bruin zijn bereid gevonden het stokje van hem over te nemen. Althans een deel daarvan.

Hub van de Laar, in 1999 in aanraking gekomen met de Eindhoven Cup en vanaf ongeveer 2002 de leider van het organisatieteam, heeft in bijna 25 jaar 134 toernooien georganiseerd met 5787 deelnemers. Minimaal 3 “generaties” kinderen kennen Mister Eindhoven Cup!

Natuurlijk heeft Hub dat niet allemaal alleen gedaan. In de loop der jaren is hij bijgestaan door vele enthousiaste schaaktrainers en ook heel wat ouders van schakende kinderen. Hub heeft wel al die jaren de bulk van het werk op zijn schouders genomen. En dat werk gaat nu verdeeld worden over een aantal mensen in een nieuw organisatieteam. Hierbij doen we een oproep aan geïnteresseerden om contact met ons op te nemen!

HET TOERNOOI

Honderd kinderen hadden zich aangemeld, maar enkelen hadden jammer genoeg om diverse redenen verstek moeten laten gaan. In 13 naar sterkte ingedeelde groepen werd er ondanks de warmte met veel enthousiasme gespeeld om de punten. En snel! Zo snel dat er in meerdere groepen meer partijen gespeeld konden worden dan van te voren gepland.

Hub hoefde nauwelijks ergens in te grijpen of bij te springen. Daar kreeg hij trouwens ook niet de kans voor want veel kinderen en andere aanwezigen klampten hem aan om hem persoonlijk te danken voor al die mooie schaakmomenten.

De uitslagen en de standen, evenals enkele foto’s, zijn te vinden op onze webpagina. Er waren weer veel winnaars zoals op bijgaande foto te zien is. Ja, zelfs Hub had een prijs “gewonnen”, aan hem overhandigd door een van de kinderen als dank voor zijn inzet voor het jeugdschaken.

Na de officiële prijsuitreiking bedankte Hub alle tafelleiders met iets lekkers en mochten alle kinderen nog een hebbedingetje uitzoeken als beloning voor hun deelname aan het toernooi.

HET VOLGENDE TOERNOOI

Voor ons is de zomervakantie begonnen! Het nieuwe organisatieteam moet worden samengesteld, en er moet worden gebrainstormd over de opzet van de toernooien. Want: nieuwe mensen, nieuwe wensen en nieuwe ideeën. We verwachten in september meer informatie naar buiten te kunnen brengen.

Prettige vakantie!

378 keer bekeken