Schaaknieuws

Noord-Brabant

22 januari

2023

Geslaagde 3e ronde MBC

We waren te gast in de ruime zaal van Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg te Vught. Dat het een flinke zaal is, was maar goed ook, want maar liefst 36 jeugdschakers waren komen opdagen, een record voor de laatste jaren! Het aantal van 36 maakte, na enige verschuivingen, een ideale indeling in groepen van 6 mogelijk. Dank aan de lokale organisatie en alle hulp van de tafelleiders, waaronder aanwezige ouders en begeleiders die insprongen. We noemen Wolter de Vries en Frank Donders (Vughtse Toren), Richard van Zon (SV Oisterwijk), Wil Wouts en Mw. Bakker (De Stukkenjagers), René van Bijnen (SV Waalwijk) en zelfs districtsjeugdleider Elias Thijsse (De Drie Torens) mocht een groepje beginners onder zijn hoede nemen,

Er werd hard maar sportief gestreden. Het groepje van stap 2 bezitters werd met afstand gewonnen door Alex Polyakov (De Drie Torens): hij scoorde maximaal en bleef daarmee Koen van Griensven (Vughtse Toren) en Alexander Slomka (De Drie Torens) ruim voor. Hij verstevigde daarmee zijn leiding in de tussenstand, waarin hij gevolgd wordt door Alexander en daarna Merlijn Langenhuijsen (EGS), die een wat ,mindere dag had.

In de eerste van twee groepen van stap 1 waren Auke Adema (Vughtse Toren), Sen Chen (Theresialyceum) en Teun de Kluijs (De Stukkenjagers) zeer aan elkaar gewaagd: ze scoorden elk 4 punten uit 5 partijen. In de andere groep van stap 1 gediplomeerden eindigden Arthur Leermakers (De Stukkenjagers) en Wouter van Zon (SV Oisterwijk) gelijk met 3,5 uit 5 bovenaan, op een punt gevolgd door Camille Rijken (Vughtse Toren). Hier maakte Dylan Basie (BS Wandelbos) zijn debuut, want getransfereerd van stap 0.

De drie groepen van stap 0 waren zo goed als mogelijk ingedeeld op sterkte, waarbij de tussenstand leidend is. De eerste groep werd een prooi voor Thijs Westerveen (SV Waalwijk) met 4,5 uit 5, Fos Schouwenaar (SV Waalwijk) bleef daar een halfje bij achter. Derde werd hier Tim van Laarhoven (EGS) met 3 uit 5. In de tweede groep won Etienne Rijken (Vughtse Toren) met 4,5/5, voor zijn clubgenoot Louis Schmaltz (Vughtse Toren) en Sienna van der Nat (SV Oisterwijk). De derde groep was na spannende strijd voor Jens Prince (De Stukkenjagers), gevolgd door Nathan Kuepers (Vughtse Toren) en Teun Smulders (SV Waalwijk).

Hieronder nog de volledige uitslag en de huidige tussenstand. De reeks toernooien gaat op 5 februari verder in Het Spoor te Tilburg, waar De Stukkenjagers de lokale organisatie doet.

463 keer bekeken