Schaaknieuws

Noord-Brabant

17 maart

2024

Goede 3e ronde Midden-Brabant Cup

Met weer een mooie opkomst en een sportieve strijd was ook de 3e ronde van de MBC op 25 februari zonder meer geslaagd. Speelzaal was ditmaal (voor het eerst) de Goede Herder Zaal, het nieuwe thuishonk van de senioren van De Drie Torens. Daar konden we voor het beperkte inschrijfgeld van 2 euro per kind nog drinken en snoep aanbieden, wat steeds meer uitzondering wordt. Fijn om daar na een aantal jaren ook een kleine delegatie van Dubbelschaak’97 te zien, hopelijk komt het jeugdschaak in Boxtel weer van de grond! En Franck Steenbekkers mocht meteen een groep gaan leiden…

Bij de hoogste groep van de staplozen kreeg Belan Beurskens (De Drie Torens) ditmaal flinke concurrentie van clubgenoot Aras Eruflas, al bleef hij in de tussenstand nog steeds ruim op hem voor. Melle Oskam (HMC) haalde hier voor het eerst het podium. Bij de andere groep van stap 0 scoorden nieuwkomers Luuk van Haaren (De Stukkenjagers) en Bregje van de Pas (SV Oisterwijk) beiden prima 6 punten uit 7 partijen (kortweg 6/7), gevolgd door Ruben Wouts (De Stukkenjagers) en Bregjes broer Milo met beiden 4/7.

Er was weer veel jeugd bij de stap 1-gediplomeerden, ditmaal werden ze verdeeld over 4 groepen. In de hoogste groep hield Alexander Fassaert (HMC) flink huis, met de perfecte score (7/7) liep hij ook in de tussenstand in op de leiders. Muyan Lin (De Drie Torens) had een wat mindere dag en werd in de tussenstand voorbij gestreefd door Damiën van der Corput (Vughtse Toren; 4/7) en Max IJpelaar (De Drie Torens; 4,5/7). De 2e groep werd gewonnen door Mattias Anderson Ortega (SV Oisterwijk; 4/5) voor Julian Fassaert (HMC; 3/5). In de 3e groep won Thijs Westerveen (SV Waalwijk) al zijn 5 partijen en bleef daarmee ruim voor op Maikel Orth (HMC) en Pleun Zaagman (De Drie Torens), met beiden 3/5. In de 4e groep deed Erris den Ouden (HMC) hetzelfde als Thijs, en waren Toine Bakker (SV Oisterwijk) en Malin Rongen (De Drie Torens) vergelijkbare achtervolgers.

De 8 schakers van stap 2 en hoger speelden in één groep. Christian Zouridis (De Stukkenjagers) bleef zijn clubgenoot Messi Bruens nipt voor, maar Messi behield nog wel de 1e plaats in de tussenstand. Jasper Vos (Vughtse Toren) was een goede 3e in de groep, en passeerde daarmee de afwezige maar jarige (proficiat!) Merlijn Langenhuijsen (EGS) in de tussenstand. Voor de volledige uitslag en de nieuwe tussenstand, zie bijgevoegde bestanden.

Het beste nieuws is ditmaal eigenlijk dat ook de laatste en 5e ronde van dit seizoen nu definitief geregeld is: die is op 2 juni in De Wildacker te Goirle, thuisbasis van EGS. De volgende (4e) ronde is op 28 april in De Bunders te Oisterwijk, graag tot dan!

(Onder Jeugd/Midden-Brabant Cup op deze site staat nu het programma van dit seizoen)

97 keer bekeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *