Schaaknieuws

Noord-Brabant

19 november

2018

In memoriam Henk Janssen lid van Verdienste van de N.B.S.B. en e.s.v. Rode Lopers

Zie artikel: http://www.esvrodelopers.eu/?p=3293

Schaakvrienden en -vriendinnen,

Zaterdagmiddag 17 november 2018 is mede-oprichter en vriend Henk Janssen overleden. Henk begon zijn schaak carrière rond 1985 toen zijn zoon Henk-Jan begon met club-schaken. Al snel werd Henk bij het schaken betrokken. Vooral bij het jeugd schaken in Oosterhout en omgeving. Jarenlang was hij jeugdvoorzitter. Henk werd in de hoedanigheid van NBSB jeugddistrictsleider voor het district Breda, ook kartrekker van het Grote Basisscholen Jeugdschaaktoernooi in het Oelbert en deed dit meer dan 30 jaar. Wie heeft er niet mee geschaakt op dit toernooi? Henk werd de ‘suikeroom’ van de vrijwilligersfeesten voor de jeugdvrijwilligers, die hij sponsorden. Dat deed hij met veel plezier en genoot hier enorm van. Hij werd ook club-voorzitter van s.v. D4 en sponsorde hier ook het eerste team, toen de reguliere sponsoren het af lieten weten. Samen met enkele schaakvrienden richtte Henk in 2009 esv Rode Lopers op. Een jeugdschaakvereniging die moest uitgroeien tot een volledige schaakvereniging waarbij de jeugd ‘automatisch en vanzelf’ door zou groeien tot de senioren afdeling. Zijn visie is inmiddels uitgekomen. Rode Lopers is uitgegroeid tot de grootste schaakvereniging van Oosterhout met zo’n 55 leden.

In 2001 werd hij Lid van Verdienste van s.v. D4, in 2018 Lid van Verdienste van esv Rode Lopers en Lid van Verdienste van de Noord Brabantse Schaak Bond. In aanvraag is ook de gemeentepenning van de gemeente Oosterhout, maar dat gaat hij helaas zelf niet meer meemaken. Allemaal dik, dik en dik verdiend. De laatste vijf jaren gaf Henk vooral schaakles aan clubjes ouderen in Oosterhout en Dorst. Ook dat deed hij met veel plezier. Een schaakdier in de meest positieve zin van het woord.

Rode Lopers verliest met Henk iemand die altijd het beste voor had met het schaken in Oosterhout en omgeving. Hij hield ons allemaal scherp. Rust zacht beste man, rust zacht.

Namens alle leden, vrijwilligers en schaakouders wensen wij zijn vrouw Elly, zijn zoon Henk-Jan, schoondochter, kleinkinderen en verdere familie heel veel kracht, liefde en sterkte toe.

Volkomen terecht is Henk Janssen benoemd tot lid van Verdienste van de N.B.S.B. (Noord Brabantse Schaak Bond) en lid van Verdienste van esv Rode Lopers

Henk is al jaren actief als schaakorganisator in Oosterhout en omgeving. Jeugdschaken is zijn grote passie. De laatste jaren geeft hij ook les aan diverse clubjes ouderen in Oosterhout en Dorst. Meer dan 30 jaar lang is hij de grote organisator van het Grote Oosterhouts Basisscholentoernooi. In 2001 is Henk benoemd tot lid van Verdienste van s.v. D4. Als je jeugdschaken zegt, zeg je Henk Janssen. Hij is later ook een tijdje club voorzitter van s.v. D4 geweest. Negen-en-half-jaar geleden was Henk één van de oprichters van esv Rode Lopers. Onlangs is hij benoemd tot lid van Verdienste van esv Rode Lopers. En nu ook van de N.B.S.B. Geweldig. Gefeliciteerd Henk. Dik en dik verdiend.

Harry Szöke.
– trotse voorzitter van esv Rode Lopers
– en samen met Henk, mede jeugddistrictsleider van het NBSB district Breda

1469 keer bekeken

1 reactie

  1. Tonny Stein schreef:

    Twee jaar lang kwam Henk iedere Dinsdag middag bij ons aan huis schaken.Het was altijd heel gezellig met Gunter Rob Ge en Chris .Zij begonnen eerst met n kopje koffie met iets lekkers erbij .Dan werd eerst de week doorgenomen , en er werdt ook veel gelachen.Henk had nl ook veel humor.Na n uurtje werdt het tijd voor het serieuze werk met n lekker rood wijntje erbij.Wij missen hem nu al vreselijk.

Comments are closed.