Schaaknieuws

Noord-Brabant

15 juni

2018

Literaire editie Huub van Dongen Memorial op 23 juni

Op zaterdag 23 juni 2018 organiseert schaakvereniging Dubbelschaak ’97 de 7de editie van het Huub van Dongen Memorial toernooi. Zoals altijd zal dit gebeuren in de vorm van een 7-rondig rapidtoernooi (20 min pppp) met geldprijzen en voor de liefhebbers een heerlijke afsluitende barbecue. Het toernooi telt mee voor het NBSB Grand Prix circuit in categorie B.

Het toernooi vindt plaats als onderdeel van de seizoensafsluiting van Dubbelschaak ’97.
Voorheen werd dit toernooi georganiseerd als het toernooi om de Gulden Hoekpion. Ook dit jaar zal de beste Dubbelschaker de bijbehorende prachtige bokaal in ontvangst mogen nemen. Voor de toernooiwinnaar staat er uiteindelijk een mooie  geldprijs te wachten van 100 euro. De nummers 2 en 3 ontvangen respectievelijk 50 en 25 euro. Wederom zijn er extra geldprijzen hebben voor de 3 spelers die het hoogst boven hun rating hebben gescoord, ofwel het grootste verschil tussen de TPR en eigen rating. Dit zijn prijzen van respectievelijk 40, 25 en 10 euro.

Thema literatuur

De organisatie probeert elk jaar het toernooi weer een eigen smaakje te geven. Dit keer zal het thema zijn: (schaak)literatuur. Huub was voor zijn werk tekstschrijver en hij was daarom niet verrassend een groot liefhebber van literatuur. Met dit item hopen we wederom een mooie invulling te geven aan dit toernooi. Dubbelschaak heeft voor deze dag een speciale spreker uitgenodigd.

Toernooisite

Alle benodigde informatie is te vinden op de website van Dubbelschaak. Je kunt je daar tevens aanmelden voor dit toernooi als je mee wilt spelen.

779 keer bekeken