Schaaknieuws

Noord-Brabant

11 februari

2022

MBC, ronde 2

Maar liefst 23 kinderen hadden op zondag 6 februari kennelijk weer veel zin om te schaken in de 2e ronde van de Midden-Brabant Cup (MBC). Er waren wat weinig leiders aanwezig, maar Wolter de Vries begeleidde weer een 9-tal jeugdschakers van Vughtse Toren, en Rick Zegveld (vader en schaker) en Rick van Loy (conciërge en schaker) waren gelukkig bereid als tafelleider te fungeren, en andere ouders hielpen flink mee met aan- en afvoeren van meubilair en het verzorgen van de catering. Allen bedankt!

De 15 kinderen die nog geen stap 1 diploma hebben werden over 2 groepen verdeeld. Een groep van 8 kinderen werd gewonnen door Sen Chen van BS Wandelbos, die alleen van Felix van Schijndel (Vughtse Toren) verloor maar de rest won, en daarmee Quint Klarenbeek (Vughtse Toren) en Amin Elbadi (De Drie Torens) een punt voor bleef. Camille Rijken (Vughtse Toren) haalde ook een mooie plusscore in deze groep. De andere groep, die wat verder in stap 1 is, werd een prooi voor Timucin Zanlier (De Drie Torens), hij verloor alleen van Guus Huijbregts (Vughtse Toren) maar won zijn andere partijen. Aan het eind bleef Thijmen de Wit (BS Wandelbos) slechts een halfje achter op Timucin, die in de tussenstand van de MBC duidelijk aan kop gaat, gevolgd door Ignace en Camille Rijken (zie bijgevoegd bestanden voor de volledige uitslag van de 2e ronde en de tussenstand van de MBC).

Er waren 4 kinderen met stap 1 diploma en ook 4 met stap 2. Beide groepen speelden een volledige onderlinge competitie (dubbele rondes). Alex Poliakov (De Drie Torens) won bij stap 1 al zijn partijen, maar Merlijn Langenhuijsen (EGS) scoorde tegen de rest zo goed dat hij Alex in de MBC-tussenstand nog ruim voor bleef. Bij stap 2 waren de krachtsverschillen kleiner: Rik Smits (SV Waalwijk) bleef Xander Karafantis (SV Oisterwijk) een halfje voor en ging Stijn Hovers (Vughtse Toren) voorbij in de MBC-tussenstand, maar de onderlinge verschillen zijn hier klein.

350 keer bekeken