Schaaknieuws

Noord-Brabant

16 november

2021

Midden-Brabant Cup is weer begonnen!

Na een onderbreking van ruim anderhalf jaar is de Midden-Brabant Cup weer gestart. Verenigingen uit de districten Tilburg en Den Bosch organiseren op 5 zondagen een laagdrempelig toernooi, ook heel geschikt voor de beginnende jeugdschaker. Hieronder het programma:

21 november : 1e ronde in Sporthal De Slagen te Waalwijk, in combinatie met het 9e Loek de Heide-toernooi
19 december 2e ronde in De Wildacker te Goirle
16 januari 3e ronde in BS Wandelbos te Tilburg
13 maart 4e ronde in De Bunders te Oisterwijk
10 april 5e ronde in Vught (o.v.b.)

De toernooien zijn van 10 tot ca. 13 uur. De locaties zijn open vanaf 9:30. Graag aanmelden vooraf via de jeugdleider van je club of school, of ev. rechtstreeks naar de districtsjeugdleider Elias Thijsse (eliasthysse apestaartje gmail punt com). Vermeld daarbij altijd je club of school, en je laatste behaalde stappendiploma.

Voorafgaand aan de 1e ronde werd, omdat dit ook het 10e Loek de Heide-toernooi was, afscheid genomen van Loek, die naar de Betuwe verhuist en daarom zijn lidmaatschap bij SV Waalwijk beëindigt. Aan het eind reikte hij de trofee uit voor de mooiste combinatie. Die was voor Merlijn Langenhuijsen (EGS), die een fraai mat met 2 lopers op het bord toverde. Hij won ook met de perfecte score de gecombineerde stap 0/1-groep, vóór Auke Adema (Vughtse Toren, en nog maar stap 0) en Bram Westerveen (SV Waalwijk). De stap 0-groep werd gewonnen door Timucin Zanlier (De Drie Torens), die nipt voor Ignace en Camille Rijken (beiden Vughtse Toren) eindigde. De “zware jongens” van stap 2 en 3 streden in één groep: Delano Horsten (SV Waalwijk) won die met 3 uit 4 partijen, vóór Stijn Hovers (Vughtse Toren) met 2/4 en Rik Smits (SV Waalwijk) met 1/4.

Met slechts 14 deelnemers viel het aantal deelnemers wat tegen, al lag dat niet aan Vughtse Toren, dat ondanks dat hun clubavond geen doorgang meer vindt, met maar liefst 9 jeugdschakers en een jeugdleider goed vertegenwoordigd was. Hopelijk de volgende keer ook meer jeugdschakers van de andere clubs en scholen.

382 keer bekeken