Schaaknieuws

Noord-Brabant

9 juli

2024

NK345 Nationaal Schaaktoernooi Succes!

Door Dolf Meijer

Met trots willen wij melden dat 14 kinderen van Salto basisschool de St@rtbaan/I-st@rt uit Eindhoven, de 1e plaats hebben behaald in de categorie middelgrote teams op het NK345 Nationaal Schaaktoernooi in Schiedam.

Wat is het NK345? Het NK 345 is het Nederlands Kampioenschap voor middenbouwteams van het basisonderwijs, specifiek voor groepen 3, 4 en 5. Teams kunnen zich plaatsen via lokale kwalificatietoernooien. In maart heeft het Salto team zich geplaatst voor deze finale.

Over het Toernooi: In de finale deden 350 kinderen mee, verdeeld over ongeveer 30 teams uit diverse steden zoals Eindhoven, Rotterdam, Schiedam, Den Haag, Voorburg, Amersfoort, Best, Almere, Maarssen en Oegstgeest. De teams werden op basis van het aantal teamleden verdeeld in drie categorieën: Grote (4 teams), Middelgrote (7 teams) en Kleine (16 teams). 

Onze Kampioenen: Dankzij de inzet en het talent van de kinderen wisten zij in de categorie middelgrote teams de 1e plaats te behalen. Dit is een fantastische prestatie waar we enorm trots op zijn.

96 keer bekeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *