Schaaknieuws

Noord-Brabant

12 februari

2023

Prima 4e ronde Midden-Brabant Cup

Op 5 februari was de 4e ronde van de Midden-Brabant Cup. De ruime en goed ingerichte speelzaal was in Het Spoor, thuisbasis van de jeugd van SV De Stukkenjagers. Opnieuw waren er 36 deelnemers, maar ze waren wat anders over de stappen verdeeld, dus dit keer wel groepen van verschillende grootte.

De 13 deelnemers met (aan het begin van dit seizoen) nog zonder stappendiploma streden in 2 groepen. Degenen die wat verder zijn vormden een groep van 6, die met afstand gewonnen werd door Tim van Laarhoven (EGS), hij stond alleen een halfje af aan Aron Brötzner (De Stukkenjagers). Aron eindigde gelijk met Thijs Westerveen (SV Waalwijk), maar beiden moesten Max IJpelaar (De Drie Torens) in de uitslag boven zich dulden. In de tussenstand gingen Thijs en Tim voorbij aan Fos Schouwenaar (SV Waalwijk), maar de verschillen zijn klein dus dat wordt een spannende laatste ronde! De andere groep van stap 0, zoals we dit heel onaardig noemen, werd met 4,5 punt uit 6 partijen gewonnen door Louis Schmaltz (Vughtse Toren), gevolgd door Jens Prince en Noah El Hajoui (beiden De Stukkenjagers) met 4 uit 6.

De 16 jeugdspelers met stap 1 speelden in 2 groepen van 8. Bij de wat sterker geachten werd Loulou Brocken (De Stukkenjagers) met de perfecte score (7/7) eerste, tweede werd Mart van Hensberg (Odulphuslyceum) met 6/7 en derde Auke Adema (Vughtse Toren) met 4/7. In de andere groep waren de broers Thijmen (7/7) en Menno Hielkema (6/7) van EGS duidelijk de sterksten, op afstand gevolgd door Guus Huijbregts (Vughtse Toren) en Timucin Zanlier (De Drie Torens) met 4/7. In de tussenstand gaat Dylan Basie (BS Wandelbos) nog aan kop, op korte afstand volgen Loulou Brocken en Teun de Kluijs (De Stukkenjagers).

Bij de groep van 7 spelers met stap 2 deed Niels van der Heijden (De Drie Torens) een keertje mee. Hij heeft al stap 3 en zijn optreden was eenmalig, maar hij kwam, zag en overwon (6/6). Alexander Slomka (De Drie Torens) verloor alleen van hem, en eindigde boven Merlijn Langenhuijsen (EGS) en Alex Poliakov (De Drie Torens), die 50 % scoorden. In de tussenstand liep Alexander 20 punten in op koploper Alex, met Merlijn als goede derde.

We besluiten dit seizoen op 26 maart met de 5e en laatste ronde in Oisterwijk. Dan en daar is ook de prijsuitreiking en krijgen de deelnemers allemaal een aandenken.

336 keer bekeken