Schaaknieuws

Noord-Brabant

26 maart

2017

Schaakvereniging Gardé zet in op kwaliteit

Op schaakgebied is S.V. Gardé al jarenlang een begrip in de omgeving. De vereniging zit inmiddels al haar 40e levensjaar. Dit jubileum zal in mei uitgebreid gevierd gaan worden. Een belangrijke reden waarom de vereniging nog steeds groeiende is, is de bloeiende jeugdafdeling. Al sinds de oprichting heeft S.V. Gardé ingezet op de jeugd.

Door alle energie die in de jeugd gestoken wordt is de jeugdafdeling van S.V. Gardé één van de weinige in de omgeving die nog groeit.

Kader is daarbij een belangrijk aspect. Gelukkig heeft de vereniging de beschikking over voldoende lesgevers. Velen van hen komen voort uit de jeugdafdeling en zijn daarom nog jong en missen nog de nodige ervaring. Daarom werd er het vorig seizoen besloten om de lesgevers de mogelijkheid te geven om de cursus schaaktrainer 1 te volgen. Door het hoge aantal deelnemers van onze vereniging werd deze cursus in de loop van dit seizoen in Soerendonk en Maarheeze georganiseerd.

In deze cursus, die door de schaakbond georganiseerd wordt, wordt niet alleen aandacht geschonken aan het leren van de schaakregels, maar ook didactische en organisatorische zaken zijn een belangrijk onderdeel van de cursus. Niet alleen wat je kinderen moet leren is belangrijk maar ook hoe je dat het beste kunt doen (en waarom dat zo belangrijk is). Het geheel wordt op drie manieren getoetst. Iedereen werd gevraagd een proefles te geven. Daarnaast was er een schaaktechnische toets en een didactische toets.

Bi-rong Wang, Joris van Buul, Jasper van Buul, Peter Thijssen en Coen Winters zijn allemaal geslaagd voor de cursus. Joris van Buul kreeg zelfs nog complimenten van de cursusleider vanwege zijn originele ideeën die wellicht door de schaakbond overgenomen worden. Een zeer mooi compliment!

Vanuit de vereniging willen wij iedereen feliciteren met het behaalde resultaat en bedanken voor hun inzet voor onze jeugd elke week weer!

Mocht je meer willen weten over onze schaakvereniging kijk dan eens op www.svgarde.net of stuur een mailtje naar info@svgarde.net .

937 keer bekeken