Schaaknieuws

Noord-Brabant

14 november

2018

Tommy in Spanje

Van 3 t/m 16 november heeft Tommy Grooten (8) uit Eindhoven meegedaan in het WK-KadettenDit was het wereldkampioenschap voor jonge jeugd in Santiago de Compostella te Spanje, waar hij meespeelde bij de jeugd t/m 8 jaar. 

Er is in deze periode een interview met hem afgenomen op Omroep Brabant Radio. Dat kunt u beluisteren via de link naar het artikel op de website van Omroep Brabant:
Tommy (8) neemt deel aan WK schaken Spanje: ‘Eerste keer ervaring opdoen, tweede keer winnen’

Ook toonde het tv-programma “Goedemorgen Nederland” interesse. Zij vroegen of er misschien een vlogje (video blog) in elkaar gesleuteld kon worden. Dus heeft zijn moeder, Petra Schuurman, de nodige filmpjes van hem genomen. Die zijn door de programmamakers terug geknipt naar 45 seconden. Dat kunt u via de volgende link bekijken. Moet u even scrollen naar ongeveer 7:45 uur.

Wilt u een uitgebreide versie van deze filmpjes, kunt u naar de montage van vader Herman kijken via het weblog. Alle informatie wordt namelijk dagelijks via het weblog van Tommy bijgehouden via deze link.

Handen schudden voorafgaand aan de partij (foto Petra Schuurman)

Tommy heeft helaas zijn laatste twee partijen verloren en daarom viel hij terug naar een score van 50%. Daar was hij vrij ontevreden over maar het was een mooie ervaring en hij heeft veel opgestoken!

Binnenkort zal er in pdf-formaat een toernooiverslag samengesteld worden. Daarmee willen we alle donateurs bedanken! Voor alle verdere informatie klikt u hieronder:

Link naar de toernooisite.

Link naar het weblog.

 

 

 

900 keer bekeken