Schaaknieuws

Noord-Brabant

19 oktober

2017

Training rondom een nieuw boek!

Beste schaakvrienden,

Hierbij wil ik je graag op de hoogte stellen van een tweetal schaaktrainingen, speciaal voor clubschakers, die ik ga geven naar aanleiding van mijn binnenkort te verschijnen nieuwe boek getiteld: “Begrijp wat je doet deel 1, Spaans-Italiaanse structuren”. Dit boek, de eerste in een reeks, geeft een overzicht van stel­lingen, hun bij­behorende plan­nen en concepten die ontstaan uit de Spaanse en Italiaanse ope­ning. Het boek is in het Nederlands ge­schre­ven en in kleurendruk bij de Belgische Uit­geverij Thinkers Publi­shing uitge­ge­­ven.

Deze uitgeverij wordt geleid door een oude schaakvriend, Daniël Vanheirzeele. Daniël heeft mij gevraagd of ik mijn serie in Schaakmagazine, ‘Begrijp wat u doet’, in een veel uitgebreidere versie in boekvorm zou willen uitbrengen. Daarom is er de afgelopen zomer hard gewerkt en zal het eerste deeltje (dat gaat over de Spaans-Italiaanse structuren 1.e4 e5) binnenkort van de persen rollen. Ondertussen staat ook het tweede deel (over Damegambietstructuren 1.d4 d5) al op de rol voor het voorjaar. Via mijn eigen vereniging De Stukkenjagers in Tilburg ben ik erin geslaagd om tweemaal een mooie zaal in de prachtige bioscoop Cinecitta (ons clublokaal!) te reserveren op twee zaterdagen. Cinecitta ligt op loopafstand van het Centraal station (5 minuten lopen).

Ik zal tweemaal een schaaktraining van zo’n 3½ uur (inclusief 2 pauzes) verzorgen aan de hand van dit boek. Als je inschrijft voor deze trainingen, krijg je het boek er uiteraard bij. Het is ook mogelijk om voor één training (plus boek) in te schrijven. Alle benodigde informatie staat in bijgevoegde flyer. Hopelijk ben je in de gelegenheid op deze zaterdagen richting Tilburg te reizen. Voor alle zekerheid de meest relevante gegevens hieronder nog even:

Data: zaterdagmiddag 11 november en 2 december

Plaats: Cinecitta, Willem II straat 29, Tilburg

Tijden: 13:00 – 16:30 uur

Opgeven per e-mail: hgrooten@xs4all.nl

Kosten: € 55,- (inclusief het boek à € 25,-)

Graag voor 1 november overmaken op bankrekening NL41 ABNA 0492 8422 72 t.n.v. H. Grooten, Eindhoven, onder vermelding van uw naam. Als u intekent voor één training krijgt u € 12,50 korting.

Ik heb naast de flyer een ‘teaser’ samengesteld met een paar pagina’s uit het boek (zie bijlage) om je een indruk te geven. Ik hoop je te zien op de geplande trainingsdagen!

Mocht je zelf niet in de gelegenheid zijn om te komen, zou je dan zo vriendelijk willen zijn om deze trainingen onder de aandacht te brengen van clubgenoten of andere schakers? Bij voorbaat dank!

 

Met vriendelijke groet,

Herman Grooten

1567 keer bekeken