Schaaknieuws

Noord-Brabant

9 september

2016

Uitslag enquête PK Jeugd

In augustus heeft de NBSB een enquête uitgezet onder de jeugdleden die qua leeftijd horen tot de A categorie en de jeugdleden die horen tot de B categorie. Het betreft in totaal 95 jeugdleden.
Van deze 95 jeugdleden hebben 21 leden de enquête ingevuld. De vragen en de respons van deze 21 leden tref je aan in het document.

Zoals enigszins te verwachten viel lopen de antwoorden uiteen. Dat neemt niet weg dat er wel enkele conclusies zijn te trekken:
De 3 belangrijkste redenen dat leden vorig jaar niet hebben meegedaan aan het PK zijn:

– Andere niet schaak gerelateerde zaken (37,55)

– Groningen (31%)

– Vrijplaats (25%)

Voor wat betreft het aantal speeldagen voor het PK blijkt er een duidelijke voorkeur te zijn om dit te doen op 4 aaneengesloten toernooidagen met elke dag 2 speelronden en één dag één ronde.

De belangrijkste reden om volgend jaar wel mee te doen is: “Meer deelnemers”. En ook de verhoging van het prijzengeld en het PK niet gelijktijdig met Groningen organiseren scoren hoog.

De jeugdleden geven ook duidelijk aan dat ze komend jaar NIET meedoen als het PK wordt uitgesmeerd over 7 wedstrijden (daar bij maakt het weinig uit of dat aaneengesloten of “losse” dagen zijn).

Het enquêteformulier is hier te downloaden.

Leon van Gelder
Voorzitter NBSB

730 keer bekeken