Schaaknieuws

Noord-Brabant

3 mei

2018

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de NBSB

Op 16 maart 2018 vond de voorjaarsvergadering van de NBSB plaats.

Een belangrijk punt op de agenda was de scheiding tussen de regionale en de KNSB-competitie. De inventarisatie wees uit dat vrijwel alle verenigingen volgend seizoen hun zaterdagteams inschrijven in de KNSB-competitie. Hoe de indeling gaat worden en hoeveel klassen er komen kunnen we nog niet zeggen. Dat hangt ook af van de inschrijvingen uit andere regionale bonden.

De NBSB-zaterdagcompetitie vervalt. De succesvolle NBSB-avondcompetitie blijft natuurlijk bestaan.

De invulling van de NBSB-bekercompetitie is tijdens de vergadering besproken. De meeste verenigingen geven de voorkeur aan een ruime speelgerechtigdheid. Over de definitieve opzet wordt besloten op de najaarsvergadering.

De Werkgroep Jeugd kon melden dat een aantal zaken weer op de rails zijn gezet. Zo wordt de jeugdrating weer verwerkt en de stand van de Brabant Grand Prix weer bijgehouden. Maar er is nog steeds behoefte aan input en hulp vanuit de verenigingen. Iedereen die zijn steentje wil bijdragen kan zich melden.

De vergadering stemde in met het instellen van een fonds om Brabantse jeugdspelers die worden afgevaardigd naar Europese- en Wereldkampioenschappen financieel te ondersteunen.

Het PK ABC werd nabesproken. Het toernooi is financieel geslaagd. Wel kan een volgende editie meer deelnemers gebruiken.

De werkgroep alternatieve competitievormen doet verslag. Zij stelt voor 3 initiatieven te ontwikkelen:

  • 4-tallencompetitie op de KNSB-zaterdag.
  • overkoepelend klassement voor seniorentoernooien.
  • 50-pluscompetitie overdag.

De praktijk zal uitwijzen of deze initiatieven in een behoefte voorzien.

Ten slotte stelde Ton van Roon zich kandidaat voor de functie van voorzitter van de NBSB. Hierover wordt gestemd op de najaarsvergadering. Andere kandidaten worden uitgenodigd zich te melden.

Joost van den Bighelaar

secretaris

940 keer bekeken

1 reactie

  1. RAY BRIELS schreef:

    Waarom geen alternatieve competitie met 4 of zestallen op een andere dag dan de KNSB-zaterdag met een ruime speelgerechtigdheid, zodat je bijvoorbeeld kleinere verenigingen de gelegenheid biedt om andere mensen te laten spelen aangevuld met mensen die KNSB SPELEN en dit te combineren met vertier na de wedstrijd. op de zaterdag geeft dit meer mogelijkheden dan in de avondcompetitie, maar wellicht dat dit geen draagvlak heeft bij de verschillende verenigingen.

Comments are closed.