Schaaknieuws

Noord-Brabant

11 september

2021

Verslag van het 23e Druiventros-rapidschaaktoernooi en Noord-Brabants Rapidschaaktoernooi 2020/2021

Het 23e Druiventros-rapidschaaktoernooi,  in combinatie met de Noord-Brabants rapidschaakkampioenschap 2020/2021, heeft op 4 september 2021 plaatsgevonden in hotel De Druiventros.

Het  toernooi/kampioenschap is georganiseerd door Schaakvereniging De Oude Toren uit Berkel-Enschot en vond plaats in het kader van het Grand Prix Circuit 2020-2021 van de Noord-Brabantse Schaakbond.

Aan het toernooi namen in totaal 82 deelnemers deel.  Bij de inschrijving is he maximum aantal van 100 deelnemers ruim overschreden, maar helaas hebben zich vlak voor het toernooi nog 18 deelnemers afgemeld of zijn niet gekomen. Tijdens het toernooi is veel aandacht besteed aan de coronarisico’s, zoals onder meer controle bij de entree, mondkapjes waar nodig, ruime speelzaal en aparte zaal voor de lunch in twee groepen.

De wedstrijdleiding was in handen van internationaal arbiter: Ton van Roon.

De sponsoren van het toernooi waren Lelieveld Makelaardij, Hoppenbrouwers Techniek en  Claassen Logistics.

Hing Ting Lang heeft het toernooi/Noord-Brabants-Rapidschaakkampioenschap 2020/2021 gewonnen.

De beker van het Noord-Brabants-rapidschaakkampioenschap 2020/2021 is door de voorzitter van de NBSB -Ad Bruijns- uitgereikt aan Hing Ting Lai (Het Zwarte Schaap).  Hing Ting heeft  het toernooi  gewonnen met een uitstekende score van 6,5 uit 7.

Op de tweede plaats eindigde Eline Roebers (Vereenigd Amsterdamsch Schaakgenootschap, VAS) met een score van 5,5 uit 7, gevolgd door Jos van der Kaap (Goese SV), Jan Roebers (VAS) en Mark Clijsen (Stukkenjagers) met 5 uit 7. Sjoerd van Roon (Stukkenjagers/Topschaak)  en Johan Wuijts (HSC Helmond)  vielen met een score van 4 uit 7 ook in de prijzen van de Noord-Brabantse Schaakbond.

In de B-groep is Gachatur Kazarjan (HSC Helmond)  de winnaar met een score van 6 uit 7, gevolgd door Jimmy Geboers (Gardé), die met lagere weerstandspunten ook 6 uit 7 behaalde. Paul Plum (Koblenz) was derde met 5 uit 7, gevolgd door Elysia Feng en Valentijn van Warmerdam (beiden van de Eindhovense SV) met 4, 5 uit 7.

In de C-groep zijn Henk Slaats (De Kentering) en Tom Thole (huisschaker Zwolle) bovenaan geëindigd met een score van 6 uit 7, gevolgd door Tim Brouwer (Op Eigen Wieken, Leiden) en Jan Groos ( huisschaker Kaatsheuvel) met een score van 5,5 uit 7. De volledige uitslagen zijn hieronder en op de website  http://www.schaakverenigingdeoudetoren.nl/ opgenomen.

Foto’s van het toernooi zijn hier te vinden: https://photos.app.goo.gl/LahxWzuS4tH6HAnJA (van Ben Sibum) of van de hand van Ad Bruijns: https://adf-foto.com/jalbum/Rapidschaakkampioenschap%20NBSB%20en%2023e%20Dru

Aan het eind van het toernooi zijn nog veel prijzen in natura op toevalsbasis aan de deelnemers uitgereikt.

Namens Schaakvereniging De Oude TorenFrans Deckers

De eindstanden:

587 keer bekeken