Schaaknieuws

Noord-Brabant

3 oktober

2016

Voor de tiende maal cursus voor clubschakers in Eindhoven

Nooit training gehad? Grijp nu je kans! Mensen die nooit eerder een schaaktraining hebben bijgewoond, mogen op de eerste avond, op 12 oktober a.s. gratis en geheel vrijblijvend aanschuiven! Want voor deze tiende maal in successie verzorgt IM Herman Grooten op geanimeerde wijze een cursus voor clubschakers.

De doelgroep bestaat uit spelers met een rating tussen 1500 en 1900, maar iedereen is welkom! Naast de instructie is er voldoende ruimte om het net geleerde in de praktijk te brengen. Er wordt het nodige spelelement en zelfwerkzaamheid ingebouwd. Er wordt gedifferentieerd lesgegeven en men leert van elkaar! Voor de sterkeren wordt gezorgd voor voldoende uitdaging, voor de rest is de stof behapbaar. De lesinhoud is uit beproefd, eigen materiaal samengesteld. Tijdens de cursus wordt een complete reader uitgereikt, met leer- en oefenstof. Voor mensen die meer willen, is zelfs aanvullend materiaal beschikbaar. Onderwerpen die onder andere aan bod zullen komen:

• Verbeteren tactisch vermogen
• Vooruitdenken (Oriëntatie, techniek van de analyseboom, visualiseren e.d.)
• Verbeteren eindspelkennis/vaardigheid
• Verbeteren van strategie inzicht
• Algemene aanpak van openingen aan de hand van middenspelstructuren
• Feedback op eigen partijen

Het gaat om acht woensdagavonden van elk 2½ uur inclusief een korte pauze. Deze duren van 20:00 – 22:30 uur en vinden plaats in Wijkcentrum ’t Bellefort (Iepenlaan 40, Eindhoven). De data zijn: 12/10, 9/11, 30/11, 21/12, 18/1, 8/2, 22/3 en 12/4. Als u iets meer wil weten of u wilt zich aanmelden, kunt u een e-mail sturen naar hgrooten@xs4all.nl. De flyer treft u hier aan.

831 keer bekeken