Schaaknieuws

Noord-Brabant

3 augustus

2019

Wendy en Luna in Bratislava

Dag 1:

Vandaag is de eerste dag van het toernooi. Er zijn zoveel spelers en coaches en ouders in de super grote speelzaal. Het kost al behoorlijk wat inspanningen om de juiste plek te vinden.

Luna moest spelen tegen een meisje uit Polen. Naar ongeveer 2 uren was ze als eerste klaar met een prachtige overwinning. Vlak na de opening sloot ze een stuk in van haar tegenstander en ze maakte het keurig af. Aan het einde van het spel zag de tegenstander geen hoop en gaf het op. Ze zei echter iets in haar eigen taal. Luna werd nerveus en wist niet wat te doen. De arbiter kwam en probeerde Luna uit te leggen dat het Poolse meisje wil opgeven. Maar Luna begrijpt het nog steeds niet. Gelukkig was Peng toen in de speelzaal en kwam ze Luna helpen uitleggen.

Wendy zit vanaf de eerste ranglijst behoorlijk hoog bovenaan. Het partij begon niet erg goed voor Wendy, toen ze in de opening haar loper heel slecht zette. Ze vocht vrij hard en aan het eindspel heeft ze een goed voordeel. Helaas is het haar tegenstander uiteindelijk gelukt om een gelijkspel te krijgen. Dit is een beetje teleurstellend voor Wendy, maar er zijn nog 8 partijen te spelen, dus zet hem op, meiden!

Het dagelijkse rapport van de Nederlandse delegatie is te vinden op https://schaakuitzendingen.blogspot.com/, en alle partijen http://view.chessbase.com/cbreader/2019/8/3/Game13002859.html

526 keer bekeken