Schaaknieuws

Noord-Brabant

14 september

2017

1e Ronde NBSB zaterdagcompetitie

A.s. zaterdag wordt de 1e ronde van de Promotieklasse, klasse 1A en klasse 1B gespeeld.

Reglementswijzigingen
Het speeltempo van de NBSB-zaterdagcompetitie is veranderd. De speeltijd bedraagt voor de NBSB-zaterdagcompetitie, voor elk der spelers 40 zetten in 90 minuten en daarna 30 minuten extra bedenktijd. Bij elke zet vanaf de start krijgt elk der spelers 30 seconden extra bedenktijd.
De nieuwe reglementen zijn te downloaden via de website van de NBSB: Informatie/Reglementen.

NetStand
Voor de standen van de competities en het verwerken van de uitslagen gaan we dit seizoen gebruik maken van NetStand. Inmiddels is hierin de definitieve indeling van de zaterdagcompetitie, bekercompetitie en avondcompetitie ingevoerd. Deze is terug te vinden op de website van de NBSB: Wedstrijdschaak – Competities – Standen/uitslagen.
De uitslagen zijn door te geven via de website: Wedstrijdschaak – Competities – Standen/uitslagen of via nbsb.netstand.nl
Verder is er voor de gegevens van de teamleiders een aparte pagina aangemaakt. Deze zijn te vinden op de website van de NBSB: Wedstrijdschaak – Competities – Contactinfo teamcaptains.

Speelgerechtigheid spelers 1e ronde
Aangezien de eerste ronde dit seizoen vrij vroeg gespeeld wordt en er daardoor niet voldoende tijd is om nieuwe spelers tijdig te kunnen aanmelden in OLA, heeft het bestuur van de NBSB besloten om alleen voor de eerste ronde van de Promotieklasse, klasse 1A en klasse 1B, de termijn van minimaal twee weken lidmaatschap zoals gesteld in artikel 20 niet te hanteren. Wel verlangt het bestuur dat de speler in OLA wordt ingevoerd.

1534 keer bekeken