Schaaknieuws

Noord-Brabant

29 mei

2019

Benjamin Bok Brabants kampioen

In het weekend van 24 t/m 26 mei werd tijdens het WLC Weekendtoernooi tevens gestreden om het PK van de NBSB.

De organisatie was in handen van WLC (Woensel Lichttoren Combinatie) die het toernooi voor de 10e maal organiseerde. Het deelnemersaantal kwam dit jaar uit op 99 en was daarmee aanmerkelijk hoger dan voorgaande jaren.

Met deelnemers uit Belgie, Duitsland, Engeland, Hongarije en India(!) had het toernooi bovendien een internationaal tintje.

In de A-groep, waar de hoogst eindigende speler ingeschreven bij de NBSB zich Brabants kampioen mocht noemen, waren 3 GM’ers, een kandidaat GM en een IM actief. Daarnaast behoorde ook de voorzitter van de KNSB (Marleen van Amerongen) tot het deelnemersveld.

Benjamin Bok

Benjamin Bok ging als favoriet van start en maakte deze rol ook waar. Met slechts een remise (tegen de kampioen van vorig jaar Thomas Beerdsen) werd hij overtuigend kampioen. Op de gedeelde 2e en 3e plaats, op een halfje van Benjamin, eindigden Thomas Beerdsen en Lucas van Foreest.

De beker, behorend bij het Brabants kampioenschap werd uitgereikt door de voorzitter van de NBSB, Ton van Roon.

In de B-groep ging de overwinning naar Morris Schobben, die met 5 uit 6 een drietal achtervolgers (Sybe de Oude, Alexander Stakenburg en Marieke van Essen) een halfje voor bleef.

Ratingprijzen waren er in de A-groep voor Saul de Jongh, Richard Koes, Maarten Smit, Jerzy Cebula, Emma de Vries, Leon de Vries en Bas van Doren.

In de B-groep waren de ratingprijzen voor Tommy Grooten Maarten de Wit, Vigen Boghossian en Armin Kohlrausch. Het geheel stond onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Mark Huizer, die het toernooi in goede banen leidde.

807 keer bekeken

1 reactie

  1. Niels Albers schreef:

    Vorig seizoen en deze keer heeft de jongste zoon deelgenomen in de A-groep. Beide jaren een knus en overzichtelijk toernooi met een sterke bezetting en strijd in de top plus mogelijkheden voor de jeugd aan hun ontwikkeling te werken. Sasa had niet zijn beste spel van het jaar maar hij vond het wel een zowel leuk als leerzaam toernooi. Ook leuk dat de versnaperingen aan drank en eten heel betaalbaar waren. Dus zeker een toernooi om voor volgend jaar weer naar uit te kijken. Hopelijk met een weer even sterke bezetting en strijd.

Comments are closed.