Schaaknieuws

Noord-Brabant

23 oktober

2016

De beste wensen van het Stukkenjagers Kersttoernooi

Aanvankelijk had De Stukkenjagers haar jaarlijkse Kersttoernooi op zondag 18 december willen houden. Helaas viel dit voornemen verkeerd bij de LPS (Lotgenotencontact Partners van Schakers): de dag ervoor was óók al naar de knoppen, door de zaterdagcompetitie. Ook binnen de NBSB ontstond er onrust; tal van clubs vreesden lege borden op 17 december, als hun spelers door de LPS-lobby voor de keuze zouden worden gesteld: zaterdag óf zondag.

Het bestuur van De Stukkenjagers is nu bezweken onder de druk. En hoe! De nieuwe datum voor het Kersttoernooi van 2016 is… zaterdag 7 januari 2017! Een opmerkelijke keuze, maar de eerste reacties zijn hoopvol. ‘Ik zag er érg tegenop mijn deelname bespreekbaar te maken. Met dit alternatief kan ik thuiskomen’, aldus een opgeluchte anonieme schaker. De LPS-voorlichtster is daar nog niet zo zeker van: ‘Met de keuze voor een zaterdag smeert men het probleem in feite uit over twéé weekeinden. Iedere partner van een schaker weet dat een partij doorgaans de hele zondag blijft naspoken. Wij pleiten dan ook al jaren voor schaken op zondag.’

Niettemin verwacht het bestuur van De Stukkenjagers op zaterdag 7 januari zo’n 100 schakers het beste te kunnen toewensen in haar fraaie clublokaal Cinecitta aan de Willem II-straat 29 in Tilburg.

César Bekx

1017 keer bekeken