Schaaknieuws

Noord-Brabant

24 oktober

2016

Welkom op vernieuwde NBSB site!

Update 27-10: oude website nog tijdelijk te benaderen via: http://www.nbsb.klanten.fastware.nl/ (let wel dat daar veel links niet meer op werken).

De vorige NBSB site had het toch wel heel erg lang uitgehouden hè?! Eigenlijk veel te lang, want hij voldeed al lang niet meer. Je zult het onder anderen wel gemerkt hebben als je bijvoorbeeld met een mobiele telefoon de NBSB website bezocht. Ook was niet altijd alles even gemakkelijk te vinden. Wel, we hopen dat deze nieuwe site een grote verbetering is! Je zult vast nog niet alles kunnen vinden wat er op de oude site stond, we zijn namelijk nog altijd bezig met het overzetten van gegevens. Maar het belangrijkste staat er als het goed is.

Dus… kijk maar eens rond op de site. Nog een opmerking… de info wat er staat bij de “schakertjes” is nog ficitef. Hierbij meteen de oproep aan jullie om een schakertje in te dienen zodat de fictieve content er snel uit kan. Denk bijvoorbeeld aan een schaaktrainer die hier het bericht kan plaatsen dat hij beschikbaar is voor clubs voor een training tijdens een interne clubavond. Of een wedstrijdleider die aan kan geven dat hij graag ook bij toernooien deze rol wil vervullen. Of een speler die het leuk vind simultaans te geven en dat via deze manier wil promoten.

Verder:

Hieronder zie je enkele functionaliteiten van de schaaksite welke je kunt verwerken in verslagen die worden aangeboden ter publicatie. De overige zaken kom je vanzelf tegen bij het surfen over de site :-).

Zie hieronder een voorbeeld van hoe je een schaakpartij weergegeven kunt krijgen in een verslag. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het pgn bestand aan te leveren bij de webmaster.

[Event "World Championship 28th"] [White "Spassky, Boris V"] [Black "Fischer, Robert James"] [Site "Reykjavik"] [Result "1–0"] [Date "1972.08.06"] [WhiteElo "2660"] [BlackElo "2785"]1. e4 c5 2. Nf3 d6 3. d4 cxd4 4. Nxd4 Nf6 5. Nc3 a6 6. Bg5 e6 7. f4 Qb6 8. Qd2 Qxb2 9. Nb3 Qa3 10. Bxf6 gxf6 11. Be2 h5 12. 0-0 Nc6 13. Kh1 Bd7 14. Nb1 Qb4 15. Qe3 d5 16. exd5 Ne7 17. c4 Nf5 18. Qd3 h4 19. Bg4 Nd6 20. N1d2 f5 21. a3 Qb6 22. c5 Qb5 23. Qc3 fxg4 24. a4 h3 25. axb5 hxg2+ 26. Kxg2 Rh3 27. Qf6 Nf5 28. c6 Bc8 29. dxe6 fxe6 30. Rfe1 Be7 31. Rxe6

 

Zie hieronder een voorbeeld van een fotogalerij welke op elke pagina ingevoegd kan worden. Klik op een foto en je ziet het resultaat…

 

1914 keer bekeken

12 reacties

 1. Maarten de Wit schreef:

  Het ziet er mooi fris uit, jammer is dat bij doorklikken de informatie (clubsite bijvoorbeeld) in een te smal venster komt waardoor er informatie wegvalt, scrollbalk werkt niet over volle breedte. Wellicht is “gewoon” naar de site gaan (buiten de NBSB site) beter. Ook zijn nu nog de standen/uitslagen onbereikbaar.

  1. Martien schreef:

   Hoi Maarten,
   Bedankt voor je reaktie. Ik heb het gezien. Daarom heb ik de verenigingen pagina aangepast zodat de volledige pagina wordt weergegeven. Ik had getract te verbloemen dat deze info van de schaakbond site af kwam, maar dat werkt dus niet helemaal goed.
   Overigens komen we op een later moment wellicht nog met een eigen concept om handig schaakverenigingen binnen de NBSB te kunnen vinden.
   Aan de competitie pagina wordt nog gewerkt…

   1. Maarten de Wit schreef:

    Ha Martien,
    zo zie je maar weer. Misschien dat je de rating pagina dan ook wat kan verbreden.
    Wellicht is het een idee om de verenigingen alfabetisch te rangschikken, nu staan ze op postcode.
    Groeten,
    Maarten

    1. Martien schreef:

     Hoi Maarten. Vooruit, die rating-pagina heb ik ook aangepast :-). Het op alfabetische volgorde wegzetten van de schaakverenigingen lukt helaas niet. Op dat gedeelte van de site kan ik verder weinig aanpassen behalve dan hoe het weergegeven wordt binnen de NBSB site. In ieder geval bedankt voor de feedback!

 2. Arnold van der Heijden schreef:

  Jammer dat de competitie uitslagen en standen nog niet zichtbaar zijn op de site.
  Het is wel een prachtige site geworden, mijn complimenten voor degene die dit heeft gemaakt!

 3. Jordi van Zanden schreef:

  Deze schaakplugin is beter: https://wordpress.org/plugins/rpb-chessboard/ die gebruiken we bij ons ook. En dan hoeft de webmaster geen partij toe te voegen… Verder kan ik geen enters en haakjes toevoegen aan mijn reactie.. Ik hoop dat deze WordPress – gratis open source – geen €2500 euro heeft gekost. Want hoe goed de website er ook uit ziet, dit is in een uurtje te maken en voor €50,- ben je klaar… :p

  1. Jordi van Zanden schreef:

   Pardon, nadat ik mijn reactie herlees denk ik dat ie iets te scherp geformuleerd was, ik waardeer natuurlijk de inzet van de vrijwilligers als zij dit voor een klein bedrag hebben gemaakt want dan ziet het er toppie uit! Maar ik bedoel meer te zeggen dat als er echt 2500 euro ingestoken is ik geen wordpresswebsite had verwacht omdat dit gratis software is.

  2. Martien schreef:

   Hoi Jordi. Het doet me genoegen dat Schaakvereniging Rode Lopers uit Oosterhout het zo gesteld heeft met een handige webmaster zoals jij. Had je maar eerder gemeld bij de NBSB, dan had je de bond geld kunnen besparen! 50 euro voor zo’n website? Wel… ik ben inderdaad maar de vrijwillige webmaster en heb zelf weinig verstand van php, html, css en dat soort zaken, de code waar WordPress op draait. Zo’n site kost echter nogal wat uurtjes om zelf de layout te ontwikkelen en te schrijven heb ik begrepen, daar er bewust niet voor een standaard template is gekozen.
   Verder ben ik heel benieuwd naar de schaakplugin die jullie gebruiken. Ik kan helaas echter geen enkele partij vinden op jullie site? Maar als je met die partij viewer ook met 1 druk op de knop de viewer kunt maximaliseren, een engine kunt toevoegen, zelf varianten kunt invoeren, wit/zwart kunt omdraaien, met 1 druk op de knop de partij als pgn kunt opslaan op je PC, een bepaalde stelling kunt uitspelen tegen een online versie van Fritz, en weet ik wat nog niet meer, wel dan zullen we serieus overwegen over te stappen. Ik hoor dat graag van je. En oh ja… de partij viewer van de NBSB kost niks want die wordt gratis beschikbaar gesteld door Chessbase.
   En WordPress??? Tja, het is ’s werelds meer gebruikte open source platform. En de reden dat daarvoor gekozen is, is dat het heel gemakkelijk is om met meerdere mensen inhoud te plaatsen op de website.
   Met de bedragen wat zo’n site kost houd ik me verder niet bezig, maar ik geloof dat de meeste bezoekers van deze site de ontwikkelingen verder wel kunnen waarderen, dus daar klamp ik me dan maar aan vast in mijn nieuwe functie bij de NBSB.

 4. Jordi van Zanden schreef:

  Begrijp me niet verkeerd. Ik waardeer de inzet en het resultaat ziet er geweldig uit, maar ben van mening dat dit zoveel heeft moeten kosten. Er is zover mij bekend niet gevraagd aan leden van de bond of er vrijwilligers zijn om de website te verbeteren. Ik heb echter al eerder aangegeven het veel geld te vinden, net zoals ik vind dat het belachelijk is dat de KNSB maarliefst 25000 euro wil gaan aangeven aan een nieuwe website terwijl de contributie steeds maar omhoog moet. De plugin ziet er goed uit alleen als ik begrijp dat de webmaster de partijen handmatig in moet voeren. Gaf ik alleen maar als tip om de gratis plugin https://wordpress.org/plugins/rpb-chessboard/ te gebruiken. Dan kunnen mensen handmatig een partij invoeren maar ook een stelling op het bord toveren als je FEN-notering gebruikt en ontlast je weer de webmaster 😉

  1. Jeroen schreef:

   Hallo,

   Ik ben al diverse malen op de jaarvergadering van de NBSB geweest en iedere keer is er gevraagd naar hulp voor de website en ondersteuning voor verandering van de website.
   Het is mogelijk dat je bestuur dit niet heeft doorgegeven, mogelijk om geen goede webmaster te verliezen. ; )

 5. Roland schreef:

  Hoi Martien,
  Bedankt voor de nieuwe website. Ziet er fris uit. De website wordt echter niet goed weergegeven op een mobiele telefoon (android) en is daar vrijwel onbruikbaar. Aangezien ik 9/10 keer via een mobiele telefoon naar nbsb.nl ga vrij teleurstellend. Wat dat betreft was de oude website landpagina beter (dan hoefde je alleen maar wat te zoomen). Wordt hier nog aan gewerkt?
  Roland

  1. Martien schreef:

   Hoi Roland.
   Dank voor je bericht! Jouw ervaringen met de NBSB site op een mobiele telefoon kan ik helaas niet delen. Ik heb zelf ook een Android smartphone. Het enige wat ik merk is dat je voor de competitite uitslagen/standen de telefoon het beste in landscape kunt houden, maar dat was op de vorige site denk ik ook al zo?
   Anyway… laat me aub weten wat je precies niet handig vind waardoor het onbruikbaar wordt. Er kunnen uiteraard nog altijd zaken aangepast/verbeterd worden.

Comments are closed.