Schaaknieuws

Noord-Brabant

6 november

2016

Marcel Laarhoven plotseling overleden

Afgelopen donderdagavond is Veldhoven-speler Marcel Laarhoven plotseling overleden.

Schaakvereniging Veldhoven treurt om het verlies van een betrokken lid, die tot voor kort haar voorzitter was en tevens betrokken was bij de organisatie van de Kempencup en het seniorentoernooi. Maar bovenal zijn we verdrietig dat we een zachtmoedige en aimabele schaakvriend hebben verloren.

We nemen afscheid van Marcel op woensdag 9 november om 14 uur in crematorium De Rijtacker in Eindhoven.

1821 keer bekeken

5 reacties

 1. Frans Deckers schreef:

  Wij hebben Marcel als een zeer aimabele schaakvriend en toernooi-organisator gekend.

  Wij condoleren van harte zijn familie, kennissen en schaakvrienden.

  namens Schaakvereniging De Oude Toren, Berkel-Enschot
  Frans Deckers, secretaris

 2. Henny Valks schreef:

  Namens bestuur en leden van de Eindhovense Schaak Vereniging wens ik de nabestaanden en collega-schakers van S.V. Veldhoven veel sterkte met het verlies van Marcel. Hij zal node gemist worden. Ik zal er bij zijn woensdag.
  Henny Valks, voorzitter

 3. Dannie Beijk schreef:

  Met verbijstering hebben we kennis genomen van het ongelooflijke bericht van het plotseling overlijden van Marcel Laarhoven. Namens bestuur en leden van schaakvereniging WLC condoleren we van harte zijn familie, kennissen en schaakvrienden. We zullen hem missen.
  Dannie Beijk, voorzitter

 4. Peter Paridaans schreef:

  In de zomer werden we als organisatie van het OKK opgeschrikt door zijn gezondheidsproblemen. Het weerhield Marcel er niet van om toch de schouders onder de 4e editie te zetten. De eerste ronde deed hij nog niet mee; we waren toch oneven en dan kon hij nog wat aansterken. En dan komt het bericht echt hard binnen! We wensen op de eerste plaats zijn familie maar ook de leden van SV Veldhoven alle sterkte toe om dit verlies een plaats te geven. We zullen hem missen. Praktisch als organisator maar ook als schaakmaat!

 5. Arnold van der Heijden schreef:

  Marcel,
  We zullen je missen als mens maar ook als schaker en medeorganisator.
  Ik heb je zo’n 27 jaar geleden leren kennen toen er een aantal jeugdspelertjes die met school al een aantal keren kampioen van Brabant waren geworden naar het Anton van Duinkerken gingen.
  De rector vertelde dat jij bereid was mij op school te helpen, zodoende leerde ik je kennen.
  Je was in je nopjes met de jeugdige talenten die bij schaakvereniging Veldhoven waren opgeleid.
  Enkele nationale titels en de organisatie van het Nederlands kampioenschap waren enkele hoogtepunten. Nadien ging je met je zoon Thijs bij Veldhoven spelen, daar werd je na een aantal jaren gevraagd als voorzitter. Dit heb je met heel veel inzet gedaan. Samen hebben we nog andere dingen georganiseerd, zoals de huldiging en simultaan van Benjamin Bok als grootmeester. Je probeerde ook nog het openluchtschaak weer vlot te trekken. Het laatste wat we samen deden was de open kempische kampioenschappen samen met Johan Raap en Peter Paridaans organiseren. Toen je een aantal jaren geleden met pensioen ging, ben je bij de senioren vereniging Brainpower gaan schaken. Daar speelde je vanaf het 1e begin in de hoofdgroep. Je was een goed ietwat ongeduldige schaker wat tot uiting kwam in onze onderlinge partijen, jij wilde alles snel beslissen en daarbij overspeelde je tot mijn genoegen wel eens je hand. Je speelde liefst niet tegen mij omdat je niet van mij wilde winnen.
  Marcel bedankt voor je vriendschap.

Comments are closed.