Schaaknieuws

Noord-Brabant

18 december

2016

De vernieuwde competitie-opzet… wat vinden we daar in de NBSB van?

Hoe gaat de NBSB stemmen tijdens de bondsraad van 3 juni 2017 over het voorstel van de werkgroep om een tweejarige pilot in te stellen waarbij elke vereniging teams kan inschrijven voor de KNSB zaterdagcompetitie? Al naar gelang het aantal inschrijvingen komt er naast een 4de klasse KNSB ook een 5de en 6de klasse KNSB.

De procedure die de NBSB gaat volgen naar de bondsraad is als volgt:

  • In december worden de voorstellen van de werkgroep geplaatst op het forum van de NBSB (het betreft 4 items).
  • Gedurende de maanden januari en februari kan iedereen zijn mening geven over de voorstellen
  • Op vrijdag 10 maart is de 1ste Algemene Leden Vergadering van de NBSB van 2017. Tijdens deze vergadering presenteert de NBSB een voorstel wat zal zijn gebaseerd op de reacties uit de forums. De verenigingen van de NBSB kunnen het voorstel dan goedkeuren of afkeuren. De uitslag van de stemming is bepalend voor hoe de NBSB gaat stemmen op 3 juni tijdens de bondsraad.
  • Op 3 juni wordt de proefperiode aangenomen of afgewezen tijdens de bondsraad

Op 8 september (of 15 september) tijdens de 2de ALV van de NBSB wordt gekeken naar wat het besluit van 3 juni betekent voor de NBSB en hoe we hier mee om gaan.

Geef je mening op het NBSB forum!

De NBSB heeft nu ook een forum en dit is een ideale lokatie om hierover van mening te wisselen. Het voorstel voor de wijzigingen in de reglementen zijn daar volledig te vinden. De voorzitter van de NBSB heeft er 4 items aan gewijd. Dat geeft wel aan hoe belangrijk we dit vinden!

971 keer bekeken