Schaaknieuws

Noord-Brabant

6 april

2017

Districtskampioenschap schoolschaken ‘s-Hertogenbosch

Woensdag was het zo ver. Het jaarlijkse regionale schaaktoernooi voor basisscholen uit de regio ‘s-Hertogenbosch.

Er waren dit jaar 6 teams: 4 teams van ’t Schrijverke en 2 teams van De Vorsenpoel. We hebben een complete competitie van 5 ronden gespeeld, ieder team speelde tegen ieder ander team.

Er was een aantal spannende wedstrijden, menig mooi uitgespeelde mat, en enkele keer een onverwachte pat. Iedereen heeft vol overgave zitten schaken.

Na de eerste ronde stond De Vorsenpoel 1 op bordpunten (gedeeld) eerste. Na de tweede ronde nam Schrijverke 1 deze (gedeelde) eerste plaats over. Vanaf de derde ronde gingen ze aan de leiding en hebben deze niet meer afgestaan. Hiermee is Schrijverke 1 kampioen van het district ’s‑Hertogenbosch geworden. Proficiat Rutger Verhoeff, Timo Huijben, Feike van Schanke en Thijmen  van Elst.

Na het verlies in de eerste ronde tegen Schrijverke 1 speelde Schrijverke 2 ijzersterk. Na 4 overwinningen met 4-0 stond Schrijverke 2 dan ook verdiend tweede.

Schrijverke 3 is het enige team dat een wedstrijdpunt af wist te snoepen van Schrijverke 1 door 2-2 gelijk te spelen. Helaas werd wel van Schrijverke 2 verloren. Maar hiermee is Schrijverke 3 toch derde geworden.

Door de goede start is Vorsenpoel 1 uiteindelijk vierde geworden, waarmee het de laatste kwalificatieplek voor het Brabants Kampioenschap bemachtigde.

 

De volledige uitslag van de dag:

 

    wedstrijdpunten bordpunten
1 ‘t Schrijverke 1 9 16,5
2 ‘t Schrijverke 2 8 17,5
3 ‘t Schrijverke 3 7 10,5
4 De Vorsenpoel 1 4 6,5
5 ‘t Schrijverke 4 2 6
6 De Vorsenpoel 2 0 3

 

Boven op de foto:

Op de foto de winnaars van de dag, van rechts naar links: Rutger, Timo, Feike, Thijmen.

1139 keer bekeken