Schaaknieuws

Noord-Brabant

23 februari

2017

Eindhoven Cup in de Dreef te Geldrop

Op zondagmorgen 19 februari 2017 is de 3e ronde van de Eindhoven Cup gespeeld in ‘de Dreef’ in Geldrop, waar S.V. Geldrop gastheer is. Het was de bedoeling dat het toernooi even over 10 uur zou beginnen, maar omdat er op dat tijdstip nog (te) veel aangemelde kinderen niet binnen waren schoof het startsein een half uurtje op. Jammer! De organisatie verzoekt de deelnemers aan toekomstige toernooien om vóór 10.00 uur in de zaal aanwezig te zijn.

Uiteindelijk bleken liefst 58 kinderen mee te willen dingen naar de prijzen. De deelnemers werden – naar speelsterkte – ingedeeld in 7 groepen. Elke groep bestond uit 8 of 9 kinderen.

Al snel bleek het lange wachten de animo om te schaken niet nadelig te hebben beïnvloed. De ronden vlogen voorbij zodat er in enkele groepen zelfs tijd was voor een korte pauze waarin wat gedronken en gegeten kon worden. Of waarin sommigen het opnamen tegen “De Beer”.

“De Beer” was één van de smurfen van het Kempenkamp (zie http://www.kempenkamp.net) die tijdens het toernooi reclame maakten voor dit prachtige zomerkamp voor schakende kinderen van 8 t/m 14 jaar.

 

De prijzenregen:

Groep G – beginnende schakers – werd gewonnen door Kevin Gang van bs “De Klimboom” en Mily Hongye Song van ESV met een score van 6½ uit 7. Zirong (Thomas) Chen van ESV werd 3e met 5 uit 7.

Groep F werd gewonnen door James Keelan van bs “’t Karregat” met 6 uit 7 vóór Duco Thijsen van bs “de Kiezel” met 4½ uit 7, terwijl Jesper Haagen van bs “St. Jozef” 3e werd met 4 uit 7.

Groep E werd gewonnen door de Geldroppenaar Rik Aarts (net begonnen met stap 2) met een score van 6 uit 7 voor Aimée Venes en Phedra Hermans van bs “’t Karregat”, beiden met 5 uit 7.

Groep D was een groep van al wat sterkere schakers. Artem Danilin van SV Son en Breugel won met 6 uit 7. Vlak achter hem eindigde Nirupa Ganeshram van ESV met 5 uit 7 op de 2e plaats. Iris van der Eng (SV Veldhoven) werd 3e met 4½ uit 7.

Groep C werd gedomineerd door Ved Naik en Julian Wilms, beiden van WLC. Zij wonnen deze groep met 6 uit 7, gevolgd door Koen Mathijssen van bs “’t Karregat” met 5 uit 7. In deze sterke groep deed ook de 5-jarige Luna Huang mee, die toch maar mooi 2 potjes wist te winnen!

Groep B werd met grote overmacht (7½ uit 8!) gewonnen door Jeff Michels van bs “’t Karregat”. Daniël Yiming Mao (WLC) werd 2e met 6 uit 8, vóór Jens Houben van SV Son en Breugel, 3e met 5 uit 8.

Groep A – de sterkste spelers – werd gedomineerd door jeugdschakers van ESV. Tommy Grooten werd 1e met 6½ uit 8. Valentijn van Warmerdam en Kevin Gijsbers werden gedeeld 2e en 3e met 5½ uit 8.

Voor het toernooi werd afgesloten mochten alle deelnemers nog een leuk prijsje uitzoeken, zodat iedereen, ook de deelnemers die deze dag wat minder punten gescoord hadden, tevreden huiswaarts konden keren. Alle uitslagen en standen, evenals de data van de volgende Eindhoven Cup toernooien zijn te vinden op de Eindhoven Cup pagina’s.

 

Info S.V. Geldrop:
de Geldropse schaakjeugd speelt al vanaf de eeuwwisseling in “de Dreef” onder leiding van Albert Coenen. Momenteel krijgen 10 jeugdspelers er op dinsdagavonden schaakles van Albert, samen met Mario Adriaans en Wim van den Biggelaar.

 

 

1326 keer bekeken