Schaaknieuws

Noord-Brabant

13 december

2017

Eindhoven Cup in winterse sferen

Sneeuw

Zondag 10 december, code rood, sneeuw-alert. De weersvoorspellingen voor deze dag waren niet bepaald geruststellend. Maar toen we die ochtend wakker werden was er van de voorspellingen nog niets waar te nemen, en – op een enkeling na – waren alle deelnemers keurig op tijd binnen.  Door het wegblijven van enkele kinderen die zich wel hadden aangemeld, ontstonden er 3 groepen van 6 spelers, 1 van 7 en 4 van 8. Na een kort overleg besloot de organisatie de groepen niet om te gooien en gewoon met deze vooropgezette indeling het toernooi te spelen.

Sommige kinderen speelden dus 7 partijen, anderen slechts 5. Maar niemand treurde daar om. Het was immers feest buiten. SNEEUW! Op de speelplaats van de Wentelwiek werden diverse sneeuwbalgevechten opgevoerd. De sneeuw was leuk – nu nog wel.

Uitslag

Maar het schaken was zeker zo leuk en interessant. Binnen in de warme aula werd flink gevochten om de punten. Pas om half twee was de strijd gestreden en kon de prijsuitreiking beginnen met het volgende resultaat.

Groep A:
1. Skanda Bhat (5,5 punten uit 7), 2. Nirupa Ganeshram (5), 3. Guus Keijzers (4)

Groep B:
1. Luna Huang (6 uit 7), 2. Sascha Kurt en Koen Mathijssen (5)

Groep C:
1. Fred Hongxi Song (5,5 uit 7), 2. Julian Wilms en Hayley Lee (5)

Groep D:
1. Gayane Harutyunyan (5 uit 5), 2. Kevin Gang (4), 3. Jeffrey Du (3)

Groep E:
1. Teymur Garibov (6,5 uit 7), 2. Dion Niessen en Jesper Haagen (5,5)

Groep F:
1. Hayk Harutyunyan (7 uit 7), 2. Tijmen Sterke en Leo Tan (5,5)

Groep G:
1. Neel Iyer (4 uit 5), 2. Merijn Sterke (3,5), 3. Jesse Bolt (3)

Groep H:
1. Freek Thijssen (5 uit 5), 2. Azra Yildirim en Thomas Bierens (3,5)

De prijsuitreiking verliep uiterst geordend, en aan het eind mocht iedereen weer een leuk spelletje, boekje of speeltje uitzoeken. De organisatie hoopt dat iedereen veilig is thuisgekomen. Het was weer een leuk toernooi, maar rijden door sneeuwbuien en over besneeuwde straten is duidelijk minder leuk.

Volgende keer

Meer informatie over de Eindhoven Cup toernooien is te vinden op onze webpagina. Het eerstvolgende (vierde) toernooi vindt plaats in basisschool ’t Karregat in Eindhoven op zondag 14 januari 2018.  Wil je meedoen, schrijf je dan tijdig in via het formulier op onze webpagina. Inschrijven kan vanaf nu. In de deelnemerslijst kun je zien wie zich tot nu toe al heeft aangemeld.

Tot 14 januari!

Foto’s

 

1886 keer bekeken