Schaaknieuws

Noord-Brabant

16 januari

2017

Eindhoven Cup op b.s. de Korenaar

De winnaars van de dagprijzen.

Zondag 15 januari 2017 is in de gymzaal van basisschool de Korenaar te Eindhoven de 2e ronde om de Eindhoven Cup gespeeld.

De opkomst was geweldig! Liefst 70 deelnemers trotseerden de sneeuw en  kou om naar  het toernooi te komen. De gretigheid spatte er vanaf. Iedereen  had na 2 maanden toernooiloos geweest te zijn een grote honger naar het schaken.

De kinderen werden naar sterkte in negen groepen, 8 spelers per groep, ingedeeld. Om in de beschikbare tijd 7 ronden te kunnen spelen moest er flink doorgespeeld worden. Maar het lukte allemaal prima. De eindstand van de dag, en ook de totaalstand na twee ronden zijn te vinden op de Eindhoven Cup pagina in het speelschema.

Tussen de partijen door konden de kinderen spelen met de grote schaakstukken, een van de vele schaakboeken die op tafel lagen bekijken, eten en drinken, of een versnapering nuttigen bij de catering. Een fotoimpressie is hieronder te vinden.

Aan het eind van het toernooi werden de vele bekers verdeeld over de nummers 1 t/m 3 van elke groep. Tenslotte mocht iedereen nog een leuk prijsje uitzoeken. Het was volgens alle deelnemers, ouders en begeleiders weer een ouderwets beregezellig toernooi.

Hieronder nog een overzicht van vele foto’s die zijn genomen. Als je erop klik kom je in een galerij terecht waarin je gemakkelijk door de foto’s heen kunt klikken in groot formaat.

1325 keer bekeken

1 reactie

  1. Leon schreef:

    Wat gaaf dat je door te “sweepen” van de ene foto naar de andere foto kunt navigeren.

Comments are closed.