Schaaknieuws

Noord-Brabant

24 april

2017

Eindhoven Cup toernooi bij de Eindhovense Schaakvereniging

De vijfde ronde van de Eindhoven Cup is gespeeld op zondagmorgen 23 april 2017 in het oude clublokaal van ESV, FAB28. Het was een mooie, frisse en redelijk zonnige dag. Prima “schaakweer”.

Rond 10.00 uur stonden de 52 ingeschreven kinderen te popelen om te mogen beginnen. De deelnemers werden, naar speelsterkte (Eindhoven cup rating) verdeeld over zeven groepen, met het gevolg dat de spelers zeer aan elkaar gewaagd waren. Het werd erg spannend. In groep A waren er maar liefst drie winnaars voor de eerste prijs, en in groep G was er slechts één speler die niet in de prijzen viel!

Groep A werd gewonnen door de favorieten Tommy Grooten (WLC), Valentijn van Warmerdam (’t Karregat) en Elysia Feng (ESV); zij haalden ieder 5,5 punt uit zeven wedstrijden.
In Groep B wonnen Guus Keijzers (’t Karregat) en Yanniek Nitescu (De Springplank) met 5 punten uit 7.
Groep C werd gewonnen door Koen Mathijssen (’t Karregat) en Daniel Yu ESV) met 4,5 punten uit 6.
In Groep D wonnen Sebastiaan Blom (De Kiezel) en James Keelan (’t Karregat) met grote voorsprong. Zij haalden elk 6 punten uit 7.
Groep E was iets minder spannend omdat Bram Bijsterveld (De Korenaar) duidelijk sterker was dan al zijn tegenstanders; hij won al zijn 7 partijen!
Suchith Srivatsa (ISE) en Pepijn Reijne (Mierlo-Geldrop) schreven groep Groep F op hun naam met vier punten uit vijf wedstrijden.
In Groep G was het uiterst spannend, maar toen alle kruitdampen waren opgetrokken stond Viona Chu met 3,5 punt uit vijf wedstrijden alleen bovenaan.

Zonder de vrijwilligers die zorgden voor drankjes en versnaperingen, die hielpen met het opzetten en afruimen van de tafels, borden en stukken en die leiding gaven aan de diverse speelgroepen, zou deze dag niet mogelijk zijn geweest. Dank daarvoor!

De dagstanden en de totaalstand zijn te vinden op de webpagina van de Eindhoven Cup.
Tot bij het volgende Eindhoven Cup toernooi! Noteer alvast zondag 21 mei 2017 in je agenda; we spelen dan in basisschool “De Klimboom” in Best.

 

1426 keer bekeken