Schaaknieuws

Noord-Brabant

8 oktober

2019

Geslaagde aftrap Eindhoven Cup

Op zondag 6 oktober mocht de Klimboom in Best de nieuwe cyclus van de Eindhoven Cup aftrappen. Met 82 deelnemers was de opkomst bij dit eerste toernooi van het nieuwe seizoen heel goed. Er waren uiteraard veel deelnemers van De Klimboom zelf, maar ook veel andere kinderen uit Best. Zij namen het op tegen sterke concurrenten uit Eindhoven en andere omliggende plaatsen zoals Nuenen, Son en Geldrop. Maar ook van verder weg (uit o.a. Den Bosch) waren er de nodige deelnemers.

De hoofdgroep was prooi voor de Nederlands Kampioen Tommy Grooten uit Eindhoven, maar makkelijk had hij het zeker niet. Tegen de Bestenaar Kevin Gang moest hij een remise afstaan en tegen Freek Thijssen kon hij de partij pas in een heel spannend eindspel beslissen. Ook Nirupa Ganeshram speelde een sterk toernooi en mocht net als bovenstaande spelers een prijs mee naar huis nemen.

Vier spelers wisten een perfecte score neer te zetten en al hun 7 partijen te winnen: Jesper van Haagen in de G-groep, Gijs van der Heijden in de H-groep, Hrdya Daryana in de I-groep en Thomas Ng in de K-groep. Zij mochten, net als alle andere nummers één een mooie gouden trofee in ontvangst nemen.

Al met al was het een hele geslaagde editie van dit toernooi dat alweer voor de 6e keer op de Klimboom werd georganiseerd. Hartelijk dank aan alle tafelleiders en andere vrijwilligers die weer fantastisch hebben geholpen.

Hopelijk kijken alle kinderen ook met een tevreden gevoel terug en zien we velen wederom op een van de volgende Eindhoven Cups.

Volgende toernooi:

Het eerstvolgende Eindhoven Cup toernooi vindt plaats op zondagmorgen 10 november 2019 op basisschool ’t Karregat in Eindhoven. De inschrijving (alleen via het formulier op onze webpagina) is geopend.

De organisatie van de Eindhoven Cup hoopt weer op een geweldige opkomst.

De winnaars:

Groep A:
1. Tommy Grooten 6,5 uit 7, 1. Freek Thijssen 6 uit 7, 2. Nirupa Ganeshram 4,5, 3. Kevin Wan Ze Gang 3,5

Groep B:
1. Daniël Yiming Mao, Casper Deij en Aryan Shinde 4,5 uit 7

Groep C:
1. Eric Yourui Zhang 6 uit 7, 2. Thomas Zirong Chen 5,5, 3. Jibbe Allaart 4,5

Groep D:
1. Mees Grooten en Azra Yildirim 6 uit 7, 2. Wibe Scholten en Mathijs Vogels 5

Groep E:
1. Duco Thijssen 5,5 uit 7, 2. Pauline Kulikova 5, 3. Kevin Chen 4,5

Groep F:
1. Rowan Hamhuis 6,5 uit 7, 2. Joshua Cornelissen 5, 3. Saharsh Kendarkar 4,5

Groep G:
1. Jesper Haagen 7 uit 7, 2. Timme van der Molen 5, 3. Viona Chu 4,5

Groep H:
1. Gijs van der Heijden 7 uit 7, 2. Kees Daey Ouwens 5, 3. Niek Arts 4,5

Groep I:
1. Hrdya Daryana 7 uit 7, 2. Marit van Boxel en Niranjana Geneshram 5

Groep J:
1. Aad Snepvangers 3,5 uit 6, 2. Wenze Cai en Brent van Rooij 3

Groep K:
1. Thomas Ng 7 uit 7, 2. Luke Wan Cheng Gang 5,5 3. Wenxi Cai 51338 keer bekeken