Schaaknieuws

Noord-Brabant

5 september

2020

Gewijzigd Protocol Veilig Schaken

De KNSB heeft het protocol “verantwoord schaken” aangepast. Dit gewijzigd protocol gaat zowel voor de KNSB als de NBSB competities gelden (en uw clubavond).

De wijziging:
Update 2 september De overheid heeft op 1 juli de regels voor sporten versoepeld. Voor normaal spelcontact mag de 1,5 meter afstand worden losgelaten. Omdat we bij schaken 3-4 uur tegenover elkaar kunnen zetten, veel langer dan bij de meeste andere sporten, hebben we het ministerie van VWS om aanvullend advies gevraagd. VWS gaf aan dat deze versoepeling is geformuleerd vanuit de gedachte dat het loslaten van de 1,5 meter kortdurend is. Het ministerie raadt daarom sterk aan om dit tot maximaal 15 minuten te beperken. Wij nemen dit advies over. We hebben het protocol aangepast, en hebben daarin opgenomen dat tijdens de partijen de 1,5 meter moet worden aangehouden. Alleen gedurende de tijdnoodfase kan dit korte tijd worden losgelaten.

Als uw vereniging zich ingeschreven heeft voor één of meer competities van de NBSB, wilt u dan controleren of uw speelzaal nog wel voldoende ruimte biedt om aan het aangepast protocol te voldoen.

Het volledig Protocol is te downloaden op: https://www.schaakbond.nl/sites/default/files/userfiles/schaakbond/protocol/Protocol-Veilig-Schaken.pdf

Erik van Elven
Competitieleider NBSB

470 keer bekeken