Schaaknieuws

Noord-Brabant

29 oktober

2018

Het WK-Kadetten staat voor de deur

Het aftellen is begonnen voor Tommy Grooten voor het WK-jeugd dat van 3 t/m 16 november in Santiago de Compostella te Spanje gespeeld zal gaan worden. Als Nederlands Kampioen t/m 10 jaar heeft hij een uitnodiging van de KNSB ontvangen en mag hij bij het WK in zijn eigen leeftijdscategorie (t/m 8 jaar) meedoen.

De KNSB heeft verder nog Machteld van Foreest en Yichen Han afgevaardigd. Zij spelen mee bij respectievelijk de meisjes t/m 12 en de jeugd t/m 12 jaar. Als coach zal grootmeester Zhaoqin Peng fungeren. Zij heeft al met alle drie kinderen afzonderlijk op Papendal lange trainingssessies gedaan. Zondag 4 november zal de eerste ronde beginnen. De partijen beginnen elke dag pas om 16:30 uur, behalve die van de laatste ronde. Die zal starten om 14:00 uur. Op zaterdag 10 november hebben de deelnemers een rustdag.

Het is de laatste week op school voor Tommy. Van de basisschool waar hij op zit, De Troubadour in Eindhoven, mag hij van zijn juf Stella, tijdens deze laatste week zich extra storten op de schaaktechnische voorbereiding. Mits hij natuurlijk zijn schooltaken klaar heeft!

De NBSB was zo vriendelijk een mooi bedrag beschikbaar te stellen om Tommy te ondersteunen in zijn poging om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Daarom zullen we via deze site vanaf zondag 4 november proberen dagelijks een weblog bij te houden. Dat verloopt via www.sterkspel.nl. Er zijn al wat berichten opgenomen in het voortraject naar dit WK. Hieronder een paar links met betrekking tot dit toernooi:

Link naar de toernooisite.

Link naar de uitslagen en de stand.

Link naar het weblog.

We houden u op de hoogte!

 

848 keer bekeken