Schaaknieuws

Noord-Brabant

29 augustus

2018

Jeffrey van Vliet prolongeert titel bij HAVEP-GWK

De vijfde editie van het HAVEP-Goirles Weekend Kampioenschap kende dezelfde winnaar als de vierde jaargang: Jeffrey van Vliet. Het door de Goirlese schaakclub EGS georganiseerde schaaktoernooi trok opnieuw een recordaantal deelnemers naar cultureel centrum Jan van Besouw.

Winnaar Jeffrey van Vliet, speler van het Aalsmeerse AAS verbeterde in zekere zin zijn prestatie van vorig jaar. Toen werd hij in de A-groep gedeeld eerste en won hij het toernooi op weerstandspunten, dit keer stond hij moederziel alleen bovenaan. Anders was dat in de B-groep, waar vijf spelers gedeeld eerste werden en uiteindelijk de naam van Hans Uittenbogaard (CSV) helemaal bovenaan prijkte.

Jeffrey van Vliet sloeg zijn slag op de slotdag, door achtereenvolgens Herman Grooten en Mark Haast te verslaan. Met de twee winstpunten kwam Jeffrey op 5 punten uit 6 partijen. Omdat in de slotronde de andere twee toppartijen (Bob Jansen-Lars Vereggen en Onno Elgersma-Ruud van Meegen) in remise eindigden, werd het een ongedeelde toernooizege voor Jeffrey.

De tweede plek werd gedeeld door de remiserende achtervolgers minus Ruud van Meegen, allen scoorden zij 4,5 uit 6.

In de B-groep was die score genoeg voor de gedeelde eerste plek. Maar liefst vijf spelers wisten tot 4,5 punt te komen, waaronder een van de organiserende EGS: Bart Plasmans. Helaas voor hem pakte de tiebreaker in zijn nadeel uit en staat hij in de eindstand vijfde. Boven hem Joep Peeters, Jesse van Dongen, Wiebe de Witte en Hans Uittenbogaard.

Die laatste won dus de B-groep en maakte zodoende na een valse start (1 uit 2) alsnog zijn status als nummer 1 op de plaatsingslijst waar. Tommy Grooten, de Nederlands kampioen tot en met 10 jaar, kon een goede start niet verzilveren en werd zesde met 4 uit 6. Erik Hamers (EGS) en Huib Vriens kwamen ook uit op die score van 4 punten.

Alle informatie over het HAVEP-GWK is terug te vinden op de website van de Goirlese schaakclub EGS: www.schaakclubegs.nl.

800 keer bekeken