Schaaknieuws

Noord-Brabant

20 februari

2018

Kort verslag van het 21e Druiventros-rapidschaaktoernooi en Noord-Brabants Rapidschaaktoernooi 2017/2018

Het 21e Druiventros-rapidschaaktoernooi,  in combinatie met de Noord-Brabants rapidschaakkampioenschap 2017/2018, heeft op 17 februari 2018 plaatsgevonden in een mooie grote zaal in de vernieuwde  locatie van Hotel De Druiventros te Berkel-Enschot.

Het  toernooi/kampioenschap is georganiseerd door Schaakvereniging De Oude Toren uit Berkel-Enschot en vond plaats in het kader van het Grand Prix Circuit 2017-2018 van de Noord-Brabantse Schaakbond. Aan het toernooi namen, ondanks een aantal andere schaaktoernooien in dezelfde periode, 104 (vorig toernooi 116) schakers deel.  Het toernooi  verliep  in een rustige en gezellige Brabantse sfeer. De sponsoren van het toernooi waren: Hoppenbrouwers Techniek, Advies- en Ingenieursbureau Daantje,  VD Toyota-garage Wolfs & Verkerk , Lelieveld Makelaardij en Set-In Point; verder ook donaties in natura vanuit het bedrijfsleven van Berkel-Enschot en Tilburg.

 Lars Vereggen van De Stukkenjagers heeft het toernooi/Noord-Brabants-Rapidschaakkampioenschap 2017/2018 gewonnen.

De beker van het Noord-Brabants-rapidschaakkampioenschap  2017/2018 is door de voorzitter van de NBSB -Leon van Gelder- uitgereikt aan Lars Vereggen.  Lars  heeft  na een zeer spannende strijd het toernooi  gewonnen met een uitstekende  score van 6 uit 7. Hij moest slechts twee remises  toestaan tegen Erik Biemans en Hing Ting Lai. Op de gedeelde  2e plaats eindigden  Alan van der Heijden (Veldhoven) en Hing Ting Lai (Het Zwarte Schaap) met 5,5 uit 7. Met 4.5 uit 7 eindigden: Erik Biemans (SG King), Frans Konings (Stukkenjagers), Bob Jansen (SG King), Johan Wuijts  (HSC Helmond) en Pim Blijlevens (HSC Helmond). Ton van Roon was de toernooi-arbiter.

In de B-groep is Roland Robinson (HSC Helmond)  de winnaar met een score van 6 uit 7, gevolgd door Carlos Preuter (KNSB-lid)  met 5,5 uit 7, Leo Elias (De Oude Toren) en Nol Heinemans (Veldhoven) met 5 uit 7.

In de C-groep is Marcel Pulles (De Oude Toren/ZZC Zaltbommel) als eerste geëindigd met een score van 6 uit 7, gevolgd door René van den Bosch (De Oude Toren/RDS) en Jan Groos (huisschaker) met 5,5 uit 7. De ratingprijzen tot 1400 en 1300 gingen respectievelijk naar Thijs Huiting (Son en Breugel) en Luc Sol (Ultimo Vero). De volledige uitslagen en foto’s worden  of zijn hieronder te vinden en op de website van De Oude Toren opgenomen.

Er zijn foto’s genomen door Ben Sibum. Deze zijn te bekijken via deze link. Bovenstaande foto is ook genomen door Ben.

Frans Deckers

1178 keer bekeken