Schaaknieuws

Noord-Brabant

15 februari

2018

Mark Haast en Dirk van Dooren op PK ABC

Tijdens het PK ABC op 17 en 18 februari is Dirk van Dooren aangesteld als toernooicoach. De deelnemers aan het PK kunnen hun partijen met Dirk doornemen. Dirk analyseert samen met de jeugdspeler de partij en geeft aan op welke momenten ze een hele goede zet hebben gedaan maar ook wanneer ze een “betere” zet hebben gemist.

Mark Haast komt uit een schaakgezin. Zijn vader en zus Anne spelen schaak en zijn twee broers, Rob en Koen, hebben schaak gespeeld. Tijdens de PK AB van de NBSB editie 2017 heeft Mark de partijanalyses verzorgd van de laatste speelronde.
Mark speelde het paasweekend van 27 en 28 maart 2005 in Groot-Brittannië in het ‘Young Sharks’ toernooi, het slot van de Britse schoolschaakcompetitie. De toen 13-jarige Mark won het toernooi met 6 uit 6.

Op zondag 18 februari analyseert Mark Haast de belangrijkste partijen live gedurende de op een na  laatste speelronde en de laatste speelronde. De analyses zijn voor iedereen toegankelijk (behalve voor de deelnemers aan het PK die nog aan het spelen zijn). Na afloop van hun partij kunnen de deelnemers eventueel ook een reactie geven.

Tijdens alle ronden zijn 12 partijen live te volgen via de toernooisite: http://pkjeugd.nbsb.org/ subpagina: Liveborden

Tijdens het PK ABC verzorgt Jan Toorman op 17 februari een lezing over ADHD: http://www.nbsb.nl/adhd-wat-moet-je-ermee
Tijdens het PK ABC geeft Herman Grooten op 17 februari een workshop: http://www.nbsb.nl/het-schaakspel-van-hout-naar-chip

De lezing, de workshop en de live analyses zijn volledig gratis en worden aangeboden door de NBSB.

(uitleg bij foto Dirk van Dooren bovenaan bericht: Toernooicoach Dirk van Dooren is sinds zijn 17e Fide meester en is de regerend Brabants Kampioen. Naast sterk schaker is Dirk ook een gerenommeerd jeugdtrainer. Een heleboel deelnemers zullen hem al kennen, hij is al vele jaren toernooicoach tijdens het NK-E.)

1934 keer bekeken

3 reacties

 1. Jetje schreef:

  Zijn er ook ergens tussenstanden/uitslagen te vinden?

  1. Leon van Gelder schreef:

   Dag Jetje,
   De uitslagen vind je op de toernooi site: http://pkjeugd.nbsb.org/ linksonder in het menu:
   – Categorie A
   – Categorie B
   enz.

 2. Jasmina en Niels Albers schreef:

  De toernooicoaching is echt geweldig verzorgd door Dirk van Dooren. Als ouders hebben wij genoten hoe hij niet enkel onze zoon van waardevolle analyses en adviezen voorzag, ook echt eerst nieuwsgierig kijkende naar zijn speelstijl, als dat we gezien hebben hoe hij nieuwsgierig, betrokken en constructief andere spelers hielp. Nooit gedacht dat een toernooicoach zo’n positieve uitstraling kan hebben. NBSB, volgend jaar zeker weer verzorgen.

Comments are closed.