Schaaknieuws

Noord-Brabant

9 februari

2018

ADHD, wat moet je ermee?

ADHD, wat moet je ermee?

De lezing vindt plaats op 17 februari op de Technische Universiteit in Eindhoven van 11.00 – 12:00 uur. De informatiebijeenkomst is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Van ADHD heeft iedereen wel eens gehoord, en iedereen heeft er wel een mening over.Is het een afkorting van Alle Dagen Heel Druk? En komt het door verkeerd opvoeden? En neemt het toe door teveel gebruik van de smartphone? Of is het gewoon een modewoord? Als je er toch last van hebt word je dan rustiger al je gaat schaken,en er misschien dan ook nog een pilletje bij slikt? Of helpt een dieet  mogelijk ook?

Jan Toorman gaat deze en andere vragen proberen te beantwoorden vanuit zijn ervaring als Eindhovens kinderarts (inmiddels gepensioneerd). Jan Toorman  behaalde in 1971 zijn artsexamen om na ervaring op verschillende terreinen (o.a. als tropenarts) te hebben opgedaan vanaf 1980 tot aan zijn pensioen in de Eindhovense  ziekenhuizen als kinderarts te gaan werken. Zijn groeiende belangstelling voor “bijzondere” kinderen, vooral die met ADHD, groeide uit tot een officieel erkend sub specialisme: sociale pediatrie. Naast dit alles is hij altijd een fervent schaker geweest (jeugdkampioen LSB 1964) en gebleven (veteranenkampioen NBSB 2010). Nog altijd is hij nauw betrokken bij onderzoek naar de relatie tussen voeding en ADHD bij kinderen door de Universiteit van Wageningen: www.BRAIN-studie.nl

1252 keer bekeken

1 reactie

  1. Pingback: NBSB

Comments are closed.