Schaaknieuws

Noord-Brabant

2 april

2019

Kort verslag van het 22e Druiventros- en NBSB Rapidschaaktoernooi 2018/2019

Het 22e Druiventros-rapidschaaktoernooi in combinatie met de Noord-Brabants Rapidschaakkampioenschap 2018/2019 heeft op 30 maart 2019 plaatsgevonden in Hotel De Druiventros te Berkel-Enschot.  

Het  toernooi/kampioenschap is georganiseerd door Schaakvereniging De Oude Toren uit Berkel-Enschot en vond plaats in het kader van het Grand Prix Circuit 2018-2019 van de Noord-Brabantse Schaakbond.

Aan het toernooi namen 98 (vorig toernooi 104) schakers deel.  Het toernooi verliep in een rustige en gezellige Brabantse sfeer.

De sponsoren/vrienden van het toernooi waren: Advies- en Ingenieursbureau Daantje, Lelieveld Makelaardij en Set-In Point; verder ook diverse donaties vanuit het bedrijfsleven van Berkel-Enschot en omgeving.

Liam Vrolijk van Het Zwarte Schaap heeft het Noord-Brabants-Rapidschaakkampioenschap 2018/2019 gewonnen met een score van 5,5 uit 7.

De beker van het Noord-Brabants-Rapidschaakkampioenschap  2018/2019 is – namens de NBSB -door Leon van Gelder uitgereikt aan Liam Vrolijk.  Liam moest drie remises  toestaan tegen Remco Sprangers, de voormalig kampioen Lars Vereggen en Hing Ting Lai. Op de gedeelde  tweede plaats eindigden Hing Ting Lai (Het Zwarte Schaap), Bram van den Berg (Stukkenjagers/SG King) en Thomas Kools (EGS) met 5 uit 7. Met 4,5 uit 7 eindigden: Lars Vereggen (Stukkenjagers), Remco Sprangers (Waalwijk), Frans Konings (Stukkenjagers) en Sjoerd van Roon (Stukkenjagers).

Theo Coolen was de toernooi-arbiter.

In de B-groep is Carlos Preuter (KNSB-lid) met 6 uit 7 op de eerste plaats geëindigd, gevolgd door Erwin Talpe (Gardé) met 5,5 uit 7 en een viertal deelnemers met 5 uit 7: Hennie Daniëls (De Baronie), Wendy Huang  (Topschaak/Eindhovense SV), Hans Uittenbogaard (Capelse SV) en Bart Plasmans  (EGS/Stukkenjagers).

In de C-groep is Valentijn van Warmerdam (Eindhovense SV) als eerste geëindigd met 6 uit 7, gevolgd door Paul Willemen (De Kentering) en Marieke van Essen (De Pion) met 5,5 uit 7.  De volledige uitslagen en foto’s worden of zijn op de website van de Noord-Brabantse Schaakbond  http://www.nbsb.nl/ en de website http://www.schaakverenigingdeoudetoren.nl/ opgenomen.

Foto’s van het toernooi zijn hier te vinden.

Frans Deckers

1133 keer bekeken