Schaaknieuws

Noord-Brabant

3 mei

2024

MBC4: klein maar fijn

Vooral door de vakantie was de opkomst in de 4e ronde van de Midden-Brabant Cup niet zo groot als in vorige rondes, een paar vooraf aangemelde deelnemers verscheen uiteindelijk ook niet. Terwijl De Bunders, de mooie speellocatie van SV Oisterwijk, toch echt ruim groot genoeg is. Na de nodige herindeling kon er geschaakt worden, en hoe!

Er waren slechts drie schakers met stap 2 of hoger, en om een leuke groep te maken, werd met zijn instemming Alexander Fassaert van HMC (nog slechts in bezit van stap 1, maar duidelijk al verder qua niveau) toegevoegd. Onder toeziend oog van schaaktrainer Rick van Loy werd in deze topgroep in een aparte ruimte fel gestreden, soms tot op laatste seconden. Alexander zegevierde glorieus, met 5 punten uit 6 partijen (kortweg 5/6), en bleef daarmee Merlijn Langenhuijsen (EGS) met 4/6 en Jasper Vos (Vughtse Toren) met 3/6 voor. Auke Adema (Vughtse Toren) had eerdere rondes niet meegedaan, en moet er misschien weer wat inkomen.

Stap 0 en 1 waren beter bezet. In de hoogste groep van stap 1 werd Alexanders broer Julian eerste met 5/6, op een halfje gevolgd door Harm de Brouwer (SV Oisterwijk) en Devin Mok (HMC). Max IJpelaar (De Drie Torens) scoorde hier als 4e nog wel genoeg om zijn eerste plaats in de tussenstand te handhaven, maar Alexander en Harm volgen op kleine afstand. In de andere groep van stap 1 deden drie nieuwkomers het heel goed: Donny Jolie (De Stukkenjagers) haalde de perfecte score (5/5), op een punt gevolgd door clubgenoot Olivier Hairwassers, en die bleef weer een puntje voor op Wout Rijkers (BS Wandelbos).

De groep van stap 0 (dus de kinderen zonder stappendiploma) telde door de 3 onverwachte afwezigen 12 spelers. De hoogste groep van 6 werd met glans gewonnen door Pim van den Oord (SV Oisterwijk) met 5/5, op flinke afstand gevolgd door Belan Beurskens (De Drie Torens) met 3,5/5 en nieuwkomer Miles Betlem (HMC) met 3/5. Met zijn score stelde Belan wel de eerste plaats in het totaalklassement veilig. De andere groep van stap 0 bestond geheel uit nieuwkomers. Noah Saija (BS Wandelbos) deed het erg goed met 5/5, gevolgd door zijn broer en schoolgenoot Aiden (van wie zouden ze les hebben?) en die bleef weer voor op Ruben van Rijzingen (SV Oisterwijk).

Voor alle standen: zie de bijgevoegde bestanden. De laatste ronde is op 2 juni in De Wildacker te Goirle. Dan worden de bekers uitgereikt en krijgen alle deelnemers een aandenken en iets lekkers. NB Voor de eindstand geldt dat de beste 4 rondes tellen. In de meeste groepen is nog niets definitief beslist, dus kom allen!

205 keer bekeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *