Schaaknieuws

Noord-Brabant

3 december

2023

Midden-Brabant Cup gaat weer van start

Wat later dan normaal maar de Midden-Brabant Cup (kortweg MBC) gaat weer van start! De MBC is de gezamenlijke districtscup van de districten Tilburg en Den Bosch: een serie van (5) leuke toernooien op zondagen voor beginnende en al wat gevorderde jeugdschakers uit genoemde districten. Dit seizoen worden de toernooien georganiseerd door S.V. Waalwijk, De Vughtse Toren, De Drie Torens, S.V. Oisterwijk en de Eerste Goirlese Schaakvereniging. De indeling gaat op basis van de laatste behaalde stap: van stap 0 (nog geen stappendiploma) tot en met stap 3 en hoger. Vooraf aanmelden bij je jeugdleider of bij districtsjeugdleider Elias Thijsse via e-mail (eliasthysse apenstaartje gmail punt com). Vermeld daarbij je laatst behaalde stap (als je bijv. in stap 2 groep les hebt, zal stap 1 of 1+ je laatst behaalde stap zijn) én je schaakclub of (als je daar niet op zit) je school.

De 1e ronde (MBC1) is op zondagmorgen 10 december in Sporthal De Slagen. Normaal beginnen de toernooien om 10:00 uur, maar de 1e ronde in Waalwijk start om 9:30. Inschrijving sluit om 9:15, de speelzaal is open vanaf 9:00 uur. Het adres is: Topsporthal De Slagen, De Gaard 2, 5146AW Waalwijk (0416-683700)

Consumpties zijn ditmaal alleen op eigen rekening verkrijgbaar aan de bar, het inschrijfgeld is dit keer daarom 1 euro (normaal 2 euro) per kind. Bij binnenkomst in de Slagen, de trap op of iets verder doorlopen en met de lift naar boven. In de lange gang voor de tweede klapdeuren is aan de linkerkant de speellocatie.

Het voorlopige programma luidt: (o.v.b.)

(MBC1) 10 december : S.V. Waalwijk (start 9:30)
(MBC2) 14 januari  : Vughtse Toren
(MBC3) 25 februari : De Drie Torens
(MBC4) 28 april : SV Oisterwijk
(MBC5) 5 en 12 mei : EGS

NB Het programma dat nu op deze site onder Jeugd/MIDDEN-BRABANT CUP staat, is van vorig seizoen en dus niet meer van toepassing.

391 keer bekeken

3 reacties

 1. Muyan Lin schreef:

  De Drie Torens
  stap 1

 2. Franck Steenbekkers schreef:

  Tot hoe laat duren de toernooien.
  Zijn de toernooien ook interessant voor kinderen die weten hoe de loop van de stukken is

 3. Elias Thijsse schreef:

  Normaal duren de toernooien tot ca 12:30 uur, soms zijn we wat eerder klaar.

  Stap 0 is juist bedoeld voor kinderen die wel de (meeste) schaakregels kennen, maar nog geen diploma stap 1 gehaald hebben. Loop van de stukken moet dan wel bekend zijn, bijv. bij en passant slaan hoeft dat nog niet.

  Ik mail nog wat info.

Comments are closed.