Schaaknieuws

Noord-Brabant

15 december

2016

Schaakkampioen Carlsen komt tóch naar Sophia

De Noorse wereldkampioen schaken Magnus Carlsen komt maandag 30 januari naar het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Hij zal enkele afdelingen bezoeken en aansluitend met 35 liefhebbers simultaan een schaakwedstrijd spelen in de hal van het Sophia.

De ontmoeting is opgezet door drie artsen van het Erasmus MC-Sophia. Voor 1000 euro per schaakbord kunnen schaakfanaten zich meten met Carlsen. Zij steunen daarmee een bijzonder onderzoeksproject van het Sophia.

Er bestond lang onduidelijkheid of hij wel naar de Maasstad zou komen. De Noor heeft nu toch zijn volle agenda leeggeruimd voor het bezoek.  Carlsen komt 29 januari uit in het jaarlijkse toernooi Tata Steel Chess in Wijk aan Zee. De vorige editie, begin dit jaar, wist hij overtuigend te winnen.

De 26-jarige Carlsen staat te boek als het grootste schaaktalent sinds Garry Kasparov. Hij leerde schaken van zijn vader. In 2003, hij was toen pas 13 jaar, werd hij grootmeester. Eind vorige maand prolongeerde hij zijn wereldtitel. Sinds enkele jaren maakt de grootmeester ook furore als fotomodel voor een hip kledingmerk.

Opbrengst
Wie het op durft nemen tegen Carlsen en daar 1000 euro voor het goede doel voor over heeft, kan zich melden bij de stichting Hoofdzaak. Deze stichting zet zich in voor patiënten met gezichts- en gelaatsafwijkingen, de craniofaciale aandoeningen. Met de opbrengst wordt onderzoek naar de gevolgen van aangeboren aangezichts- en schedelafwijkingen gefinancierd.

Jaarlijks worden in het Erasmus MC Sophia zo’n 150 nieuwe patiënten behandeld met een aangeboren afwijking aan het gezicht of de schedel. Zo’n craniofaciale afwijking is zeldzaam en het Sophia is door het ministerie van VWS aangewezen als het expertisecentrum voor kinderen met deze aandoening.

1201 keer bekeken

2 reacties

  1. Martien schreef:

    Wie nog mee wil doen moet snel zijn, kennelijk zijn er nog maar 5 borden te koop!

  2. Henriët schreef:

    En inmiddels zijn alle borden verkocht!
    Jullie zijn natuurlijk allemaal welkom op maandagmiddag 30 januari in het Erasmus MC / Sophia kinderziekenhuis om bij de simultaan te komen kijken 😉

Comments are closed.