Schaaknieuws

Noord-Brabant

10 juni

2024

Schaken op grote hoogte

Kermisschaak 2024, de 1e editie. In het reuzenrad!

Schaakvereniging de Drie Torens organiseert dit jaar voor het eerst een uniek snelschaaktoernooi dat plaatsvindt in het reuzenrad op de Tilburgse Kermis. Ongeacht de schaakvaardigheden van de deelnemers worden ze letterlijk naar een hoger niveau getild. Tijdens de snelschaakpotjes kunnen ze genieten van het uitzicht over de grootste kermis van de Benelux en het nieuw ingerichte Stadhuisplein.

In twee groepsfases van 3 potjes gaan ze uitmaken wie zich tot de koning van het reuzenrad mag kronen. De potjes duren net zolang als een rondje van het reuzenrad en, zoals het hoort op de kermis, deelnemers hebben altijd prijs.

“Het leek ons een leuk idee om schakers een unieke ervaring te bieden tijdens de Tilburgse Kermis. Normaal gaan schaken en kermis niet goed samen, omdat je natuurlijk goed moet kunnen concentreren. In dit geval wordt je boven het rumoer van de botsauto’s en grijpautomaten gelicht en kan je in de dichte cabines van het reuzenrad een schaakpot spelen zoals je nog nooit hebt gedaan.”, aldus organisator Dennis de Vroe. Wil je dit in eigen persoon meemaken? De inschrijvingen zijn net geopend.

Meer informatie is hier te vinden.

176 keer bekeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *