Schaaknieuws

Noord-Brabant

23 juni

2017

Tommy Grooten Nederlands kampioen rapid tot 7 jaar

De H-jeugd is de enige categorie bij de pupillen waar meerdere leeftijdsgroepen aan deelnemen. Naast de jaargang met geboortejaar 2010 zijn er ook kinderen van 6 en zelfs 5 jaar die ervaring komen opdoen.

Papier is geduldig, luidt het gezegde, maar hier was Tommy Grooten met een jeugdrating van 767 een kandidaat voor de titel. In elk geval nam hij plaats aan het eerste van de twee liveborden bij de H-categorie en hij was niet van plan om daar weg te gaan.  ?  Zoals zo vaak moest hij er nog even inkomen, want in zijn eerste partij tegen Sarah-Joy Koorevaar, kroop hij door het oog van de naald in de opening. Stukverlies werd niet opgemerkt door de tegenstander en langzaam maar zeker nam hij het over, waardoor hij in elk geval met een puntje het toernooi was begonnen. De nummer twee op rating, Ching Sui Hu, ging al in de tweede ronde onderuit tegen Daan Aubel (inderdaad, de zoon van Jochem Aubel, sterke schaker uit het vroegere SMB uit Nijmegen, nu woonachtig in Utrecht). Omdat Ching Sui na twee opeenvolgende overwinningen opeens tweemaal verloor, was hij uit zicht verdwenen voor een eventuele titel. Een belangrijke gegadigde was wel Aurelia Heukelom (Amsterdam) die vorig jaar ook al heel goed had gepresteerd in deze categorie.

Voor het hele verslag van ook de andere categorieën waarin meerdere Brabantse jeugdschakers aan meededen, is hier te lezen.

1225 keer bekeken