Schaaknieuws

Noord-Brabant

22 december

2019

Twee presentaties rondom een boek!

In november is er een nieuw boek van IM Herman Grooten verschenen, getiteld: ‘Begrijp wat je doet deel 3, Siciliaanse structuren’. Dit derde deel gaat over de Najdorf- en de Scheveninger variant. Het boek is een zeer uitgebreide aanvulling op de artikelen ‘Begrijp wat u doet’ die de auteur voor het blad van de KNSB, Schaakmagazine, verzorgt. Dit boek maakt deel uit van een drieluik over het Siciliaans, één van de belangrijkste wapens voor zwart tegen . Het geeft een overzicht van stellingen, hun bijbehorende plannen en concepten die ontstaan uit de Siciliaanse opening. Het boek is in het Nederlands geschreven en bij de Belgische Uitgeverij Thinkers Publishing uitgegeven.

Grooten zal in het thuishonk van zijn eigen vereniging De Stukkenjagers in Tilburg tweemaal een presentatie verzorgen rondom dit boek. Deze sessies zullen op twee zaterdagen plaatsvinden, te weten 15 februari en 14 maart, in de prachtige bioscoop Cinecitta. Cinecitta ligt op loopafstand van het Centraal station (5 minuten lopen).

In deze sessies, die elk zo’n 3½ uur (inclusief 2 pauzes) zullen duren, zal aan de hand van dit boek de nodige achtergronden van deze openingen worden getoond. Maar dat niet alleen. Er zal ook duidelijk worden gemaakt hoe een clubspeler volgens de auteur op een verantwoorde wijze met openingen aan de slag kan gaan thuis. Zelfs voor spelers die geen 1.e4 spelen en ook geen 1…c5 tegen bovengenoemde openingszet, kunnen deze sessies interessant zijn om hun blik te verruimen. De trainingen duren van 13:00 – 16:30 uur. Er zal de nodige interactie zijn en voldoende gelegenheid om met het nieuwe materiaal te oefenen. Je krijgt korting als je vóór 1 januari inschrijft.

Als je je hiervoor inschrijft, krijg je het boek er uiteraard bij! Het is ook mogelijk om voor één training (plus boek) in te schrijven. Alle info staat in de flyer en op www.sterkspel.nl. Je kunt je opgeven via e-mail: hgrooten@xs4all.nl

 

1117 keer bekeken