Schaaknieuws

Noord-Brabant

9 februari

2020

Verslag schoolschaakkampioenschap

Door Sandra Bruin

Op woensdag 5 februari streden 52 schaakteams van diverse basisscholen tegen elkaar op het schaakbord. Deze districtskampioenschappen werden gehouden in Eindhoven op Spilcentrum De Reigerlaan. Met een kleine 250 deelnemers werd het recordaantal jonge schakers van vorig jaar geëvenaard. In de grote gymzaal en twee extra lokalen werd in zes rondes bepaald welke school zich kampioen van het district Eindhoven mag noemen. Dat werd uiteindelijk het eerste team van ‘t Karregat, op de voet gevolgd door het team van de Internationale School Eindhoven en het eerste team van ’t Slingertouw.

Opvallend was ook dat er maar liefst 12 teams met alleen maar spelers t/m groep 5 meededen. Ook bij de jongste jeugd is het schaken populair! Voor hen waren er drie extra teamprijzen: De Boschuil 2 werd eerste in deze categorie, het team de Reigerlaan 4 tweede en ’t Slingertouw 4 kreeg de beker en de medailles behorend bij de derde prijs.

De organisatie was ook erg blij dat er vier scholen meededen, die vorig jaar nog niet door het schaakvirus bevangen waren. Zij deden het heel goed en aardig wat van hun teams eindigde zelfs in de bovenste helft. Om de beste van hen te belonen is de debutantenprijs in het leven geroepen, deze werd een prooi voor het eerste team van VBS de Regenboog.

Maar bovenal was het een heel mooi schaakfeest, waarbij hele serieuze partijen afgewisseld werden met even ontspannen tussendoor. Voor veel kinderen was het voor het eerst dat ze zo’n groot en serieus toernooi speelden, maar alle partijen verliepen in een uitstekende sfeer.

Leuk was de aandacht die nu.nl aan het toernooi besteedde:

Https://www.nu.nl/eindhoven/6028588/ongeveer-250-leerlingen-uit-eindhoven-doen-mee-aan-schaakkampioenschap.html

De volledige eindstad staat hier: http://www.040schaakt.nl/Eindstand-toernooi-2020/

879 keer bekeken