Schaaknieuws

Noord-Brabant

8 augustus

2019

Wendy en Luna in Bratislava

Dag 6:

De tijd vliegt snel en we zijn al meer dan halverwege het toernooi. De toernooiorganisatie kan zoveel live boards regelen dat we bijna ieder partij kunnen volgen.

Luna heeft vandaag snel een blunder gemaakt door simpelweg een stuk weg te geven. Ze ging door tot het winnen van een stuk van insluiten. hoewel de tegenstander veel beter staat, bood ze een remise die Luna graag accepteerde.

Wendy speelde een extreem lange partij. In het middelspel stond Wendy voor een zeer gecompliceerde situatie en dit kostte haar teveel denktijd. Gelukkig won ze een paar pionnen maar kreeg ze op de een of andere manier opnieuw een ingewikkelde situatie in het eindspel. Op een gegeven moment, met 3 pionnen meer, werd ze geconfronteerd met wat lijkt op een gelijkspel. Ze moest de muur van de tegenstanders doorbreken door een paar pionnen op te offeren. Gelukkig was dit gelukt en heeft ze het spel eindelijk gewonnen door meer dan vijf uren te spelen.

De weg terug naar het hotel was ook chaotisch. We waren gevangen in een voorspel van een onweersbui en de wind blies zand op onze gezichten. We renden om ons hotel te bereiken zonder betrapt te worden door de regen. Wat een dag. Nu ontspannen en een goede nachtrust. Morgen komen er nieuwe uitdagingen weer.

484 keer bekeken