Schaaknieuws

Noord-Brabant

12 augustus

2019

Wendy en Luna in Bratislava

Dag 8 en 9:

Er zijn nog twee speeldagen. Vandaag kregen beide meisjes een remise. Luna had een iets betere positie maar accepteerde te snel een remise. Wendy stond eerst beter, maar speelde daarna een slechte zet na ongeveer een half uur te hebben nagedacht. De zet bracht haar in een nadelige positie. Ze kreeg eindelijk ook een remise.

Voor de laatste dag moesten we vroeg opstaan omdat de ronde om 10:00 begint in plaats van om 15:00. De laatste partij is meestal erg zwaar, omdat iedereen het beste resultaat voor dit toernooi wilt. Voor de koplopers is de concurrentie nog zwaarder. Wendy zat op tafel 2, tegen Yana Zhapova uit Rusland. De tegenstander heeft een hogere rating en ook betere toernooiprestaties. Wendy had het in het begin moeilijk maar kreeg al snel een klein voordeel. Met een iets beter materieel voordeel kon Wendy het niet omzetten in een overwinning, dus opnieuw remise.

Luna speelde een rustig en lang partij. Ze is vrijwel stressvrij en won met een heel kalm gezicht. Met 6.5 uit 9 is Wendy geëindigd in de top 10, en ze is redelijk tevreden met het resultaat. Luna heeft 6 van de 9, ook goed, gezien dat dit haar eerste internationale toernooi is.

642 keer bekeken

1 reactie

  1. Leon van Gelder schreef:

    Ik heb de verrichtingen van Wendy en Luna van dag tot dag gevolgd. Leuk om bijna dagelijks een update te kunnen vinden. Hulde aan de Luna en Wendy voor de goede schaakprestaties en hulde aan de auteur(s) voor het dagelijks schrijven van de artikelen.

Comments are closed.