Schaaknieuws

Noord-Brabant

18 augustus

2016

Yichen Han van start op EK junioren in Praag

EK Dag 1: De reis is begonnen

Op woensdag 17 augustus is de Nederlandse jeugd delegatie begonnen aan de reis naar het Europees schaakkampioenschap in Praag. In de komende tien dagen zullen negen jongens en vijf meisjes strijden om een plaats binnen de top tien in negen verschillende leeftijds/geslachts categorieën. Yichen Han van schaakclub ESV zal uitkomen in de jongenscategorie tot 10 jaar, terwijl hij nog niet eens 9 jaar oud is.

Rond half twaalf ’s morgens arriveerden alle spelers, coaches en ouders op Schiphol airport. De check-in, veiligheidscontrole en boarding verliepen allemaal voorspoedig. Na een prettige reis van een uur kwamen we rond half vier ’s middags aan op Prague International Airport. De organisator in Praag bleek echter nog niet klaar voor dit grote kampioenschap. We kregen namelijk slechts een paar dagen voor vertrek te horen dat het hotel dat voor het Nederlandse team was gereserveerd was veranderd, hetgeen betekent dat we elke dag 10 kilometer moeten reizen van hotel naar de speellocatie. Grappig genoeg bleek later dat de buschauffeur de weg niet zo goed kent: na 50 minuten was hij nog steeds op zoek naar het hotel, terwijl de reistijd ongeveer 25 minuten zou moeten zijn.

Aangekomen in het hotel hadden we een gezamenlijk buffet diner. Na het eten hadden de jongens en meisjes het druk met kaartspellen, computerspellen en schaken tot half negen, het einde van de dag. De volgende dag zal de strijd beginnen. Veel succes!

Jungong Han

809 keer bekeken